MUFF'ta ulusal ve uluslararası film dallarında 20 yapım yarışacak

06 Kasım 2012 Salı 17:35
MUFF'ta ulusal ve uluslararası film dallarında 20 yapım yarışacak






MALATYA (CİHAN)- Malatya'da, bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Uluslararası Film Festivali'nde, uluslararası ve ulusal uzun metraj film dalında yarışacak 20 yapım belirlendi.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Malatya Uluslararası Film Festivali (MUFF)'nde uluslararası yarışma jüri başkanlığını İranlı kadın yönetmen Tahmineh Milani, jüri üyeliklerini; senarist yönetmen Suha Arraf, yazarlar Esin Küçüktepepınar ile Aruna Vasudev ve Hamburg Film Festivali Direktörü Albert Wiederspiel yapacak.

3. Malatya Uluslararası Film Festivali'nin Ulusal Film Yarışması jüri üyeleri ise sinema sanatının usta isimlerinden oluşuyor. Ulusal Uzun Film Yarışması'nın jüri başkanlığını senarist ve yönetmen Biket İlhan üstleniyor. Ulusal Uzun Film Yarışması'nın diğer jüri üyeleri ise Turkuvaz Medya Kurumsal İletişim Müdürü Fecir Alptekin, oyuncu Pelin Batu, yönetmen Mehmet Eryılmaz ve sinema yazarı Rasih Yılmaz. Ulusal Film Yarışması (Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) jürisi Sadi Çilingir, M. Kerem Sanatel ve Orhan Ünser'den oluşuyor.

Ulusal Uzun Metraj Yarışma kategorisinde, yönetmen Veli Kahraman'ın Ana Dilim Nerede? İsimli filmi, İsmail Güneş'in Ateşin Düştüğü Yer, Orhan Eskiköy ile Zeynel Doğan'ın yönetmenliğini yaptığı Babamın Sesi, Derviş Zaim'in Devir'i, Elif Refiğ'in Ferah Feza, Reis Çelik'in Lal Gece, Belmin Söylemez'in Şimdiki Zaman, Emin Alper'in Tepenin Ardı, Erden Kral'ın Yük, Erdem Tepegöz'ün Zerre isimli filmleri yarışacak.

Uluslararası uzun metraj yarışma kategorisinde ise Benh Zeitlin'in Düşler Diyarı, John Mcllduff'un Tanrı'nın Kuzusu, Michael R. Roskam'ın Taş Kafa, Aida Begiç'in Çocuklar, Meni Yaesh'in Müfettişler, Benjamin Avilla'ın Kayıp Çocukluk, Philippe Falardeau'nun Lazhar Bey, Angelos Abazoglu'nun Mustafa'nın Tatlı Rüyaları, Pablo Larrain'in No, Kim Nguyen'in Savaş Cadısı isimli yapımları yarışacak.

Festivalde, ulusal ve uluslararası uzun yarışma kategorilerinde kabul edilen filmler 'en iyi film', 'en iyi yönetmen', 'en iyi senaryo', 'en iyi kadın oyuncu', 'en iyi erkek oyuncu' ve 'en iyi özgün müzik' dallarında 'kristal kayısı ödülü' için yarışacak. Ödül kazanan filmler 15 Kasım Perşembe akşamı Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan ödül töreninde açıklanacak.

Festivalde, en iyi film ödülünü kazanan yapım 'Kristal Kayısı' ödülü ile birlikte 30 bin TL'nin sahibi olacak. En iyi yönetmen 10 bin TL, en iyi senaryo, en iyi kadın oyuncu, en iyi erkek oyuncu ödülü, en iyi özgün müzik 6 bin TL'lik ödüllerin sahibi olacak. Jüri özel ödülünü hak eden film ise kristal kayısı ödülü alacak. SİYAD ödülü kazanan yapıma da plaket verilecek.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.