Onların mekanı sokaklar değil, fabrikalar olacak

04 Aralık 2012 Salı 18:05
Onların mekanı sokaklar değil, fabrikalar olacak






GAZİANTEP (CİHAN)- Gaziantep'te, risk altındaki çocukların bulunduğu dezavantajlı gruplar olarak adlandırılan vatandaşlara yönelik düzenlenen Mesleki Eğitim Projesi, 50 kursiyeri meslek sahibi yaptı. Doğalgaz iç tesisatçılığından, metal şekillendirmeye kadar çeşitli meslek dallarında kendilerini geliştiren gençler, sertifikalarına kavuştu.

Dezavantajlı gruplara yönelik düzenlenen Mesleki Eğitim Projesi'ne, İl Emniyet Müdürlüğü, İŞKUR, Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) ve MESKA Vakfı katkı sağladı. Toplum Destekli Polislik ve Çocuk Şube Müdürlüğü risk altındaki çocukları belirlerken, bunlar düz dikiş makineciliği, doğalgaz iç tesisatçılığı, temel metal şekillendirme kurslarına katıldı. Günde 6 saat uygulanan eğitim programı süresince, eğitim gören tüm kursiyerlere İŞKUR tarafından 20 TL ücret ödendi. İş kazaları ve meslek hastalıkları kapsamında da sigorta işlemleri yapıldı. Psikososyal eğitim de alan gençler, çeşitli sosyal etkinliklere de katılma imkanı buldu.

Eğitimlerini başarıyla tamamlayan 50 kursiyer düzenlenen törenle sertifikalarına kavuştu. Sertifika töreninde konuşan Gaziantep Valisi Erdal Ata, Temennimiz buradan belge alan tüm gençlerimizin mutlaka ve mutlaka bir işe yerleşmeleri. Burada kursiyerlerin seçimi de çok önemli. Yardım ve desteğe ihtiyacı olan gençlerimizden seçilmesi, onların bir meslek sahibi yapılarak hayata kazandırılmasının ayrı bir önemi var. İnşallah bundan sonra da bu tür projelere daha fazla önem verip, daha da fazla gencimizin faydalanmasını sağlamak lazım. diye konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.