Samsun Emniyeti 108 işyerinden 5'ine sigara cezası kesti

29 Kasım 2012 Perşembe 13:04
Samsun Emniyeti 108 işyerinden 5'ine sigara cezası kesti






SAMSUN (CİHAN)- Samsun İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı genel asayiş uygulamasında esnafın sigara yasağına çoğunlukla uyduğunu tespit etti.

Kent merkezinde çok sayıda polis ekibinin katılımıyla yapılan genel asayiş uygulamasında 939 kişi kontrol edilerek kimlik sorgulaması yapıldı. Bunun yanı sıra 108 işyerini kontrol eden ekipler, işyeri ruhsatı almadan faaliyet gösterdiği tespit edilen 5 işyeri hakkında tutanak hazırladı. Yine kontrol edilen bu işyerlerinden 5 tanesinde Tütün ve Tütün Mamulü içildiği tespit edilerek, içen 8 kişiye ve sigara içilen işyeri sahibine Kabahatler Kanunu gereğince idari işlem yapıldı. Emniyet yetkilileri iş yerlerinde sigara içilmesinin her geçen gün azaldığını belirterek gerekli hassasiyeti gösteren iş yeri sahiplerine teşekkür etti. Öte yandan yine aynı uygulamada yapılan aramalarda 1 adet 7.65 mm çaplı ruhsatsız tabanca ile aynı çapta 4 adet fişek ve 1 adet 9 mm. çaplı fişek elde eden polis, üç ayrı suçtan aranan 1 kişiyi ve adam öldürme suçundan aranan 1 şahıs ile esrar maddesi bulundurdukları tespit edilen 4 kişiyi yakaladı. Yaşı küçük bir şahsın kesici alet bulundurduğunu tespit ederek hakkında işlem yapan ekipler, 1 kimliksiz şahıs ile 2 yabancı bayanı Pasaport Şube Müdürlüğü'ne teslim edilmek üzere aldı ve çevreyi rahatsız eden 2 kişiye Kabahatler Kanunu gereğince işlem yaptı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.