Son dakika darbe haberi: Ankara'da darbe girişimi son durum 90 ölü var

Fethullahçı Terör Örgütü FETÖ yanlısı cuntacı subayların dün akşam saatlerinde başlattığı darbe saldırıları tamamen bastırıldı. Blanço ağır, şu dakikaya kadar en az 90 ölü, 1500 yaralı haberi geldi. Darbeci olduğu iddia edilen Bin 400 subay gözaltında. Ankara ve İstanbul'da sabaha kadar yaşanan önemli detaylar haberin devamında

16 Temmuz 2016 Cumartesi 09:51
Son dakika darbe haberi: Ankara'da darbe girişimi son durum 90 ölü var






Askeri Darbe Son durum, Son Dakika Darbe haberleri, Ankara'da son durum

Son Dakika Askeri Darbe haberleri, Türkiye uzun ve gergin bir gecenin ardından bir grup cuntacı subayın darbe girişimini ağır kayıpla atlattı. Türkiye genelinde, yaşanan darbe girişimine ilişkin şu ana kadar bin 563 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
Son Dakika Ankara Fethullahçı Terör Örgütü üyesi subayların Ankara'da önce Genelkurmay Başkanlığı, daha sonra da Jandarma Genel Komutanlığı binalarını elgeçirerek darbe girişiminde bulunması halkın sert tepkisine neden oldu. Cumhuriyet tarihinde ilk kez halk ve asker karşı karşıya geldi. Cumhuriyeti, Türkiye, Vatanı, Milleti korumakla görevli askerler, gözü dönmüş cuntacı subayların verdiği emirle halka ateş açtı. İşgayci Yunan ordusunun bile top ateşine tutmadığı Türkiye Büyük Millet Meclisi tam 5 kez 7 ayrı havadan atılan füzelerle tahrip edildi. Cuntacı subayların örgütlendiği Jandarma Genel Komutanlığı binasında çatışmalar sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü. 16 darbeci asker öldürüldü. Askeri Cunta üyesi yüksek rütbeli bazı subayların ise firarda olduğu iddia ediliyor


HALK SOKAKLARA AKIN ETTİ


Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bir grubun gerçekleştirdiği darbe girişimi, Ankara'da hareketli saatlerin yaşanmasına yol açtı. Sokağa dökülen vatandaşların bazıları büyük panik yaşadı. Bazı vatandaşlar AK Parti Genel Merkezi önünde toplandı. 


DARBECİ SUBAYLAR YAKALANIYOR


Polatlı'da 58. Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün ve 118 rütbeli personel, gözaltına alındı


Jandarma Okullar Komutanı Tuğgeneral Sadık Köroğlu Beytepe'de gözaltına alındı.
 


KOCAELİ'DE 3 AMİRALE YAKALAMA KARARI 34 ASKER GÖZALTINDA


Türk Silahlı Kuvvetler içerisinde bir grubun darbe girişimi sırasında Kocaeli'de darbeyi planlayıp koordine ettiği suçlamasıyla Donanma Komutanlığı'nda görevli 3 amiral ile 1 albay hakkında yakalama ve gözaltı kararı verilirken, 34 asker ise gözaltına alındı. 

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca darbenin Kocaeli ayağında yer alıp planlayıp koordine ettiği belirtilen Donanma Komutanlığı Harekat Başkanlığı'nda görevli Tuğamiral Tezcan Kızılelma, Tuğamiral Sinan Azmi Tosun, Gölcük Donanma Komutanlığı'nda görevli Tuğamiral Hayrettin İmral ve İstihbarat Albay Muharrem Aslan haklarında darbeye teşebbüs etmek suçundan yakalama ve gözaltı kararı verildi. 
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nden darbe girişimiyle ilgili yapılan yazı açıklamada ayrıca 34 askerin gözaltına alındığı belirtilerek, "Darbe girişimi ile ilgili aralarında rütbeli muvazzaf askerlerinde bulunduğu toplam 34 kişi gözaltına alınmış olup, şahıslar ile birlikte 8 tank ve 1 sortland, 1 adet cip, 1 adet askeri araç, mahkum sevk aracı, 10 adet G3 piyade tüfeği ve 7 adet tabancaya el konuldu" denildi. 
Öte yandan darbe girişiminde bulunan askerler tarafından kaçırılarak İstanbul'a götürülmek üzere yola çıkarılan 2 amiral ise Dilovası'nda polislerin aracı durdurmasıyla kurtarıldı.



KULELİ ASKERİ LİSESİ'NİN 80 ÖĞRENCİSİ DE GÖZALTINDA
 
 
 
İstanbul Kuleli Askeri Lisesi'nin 80 öğrencisinin darbe girişimine katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirildi. Edinilen bilgiye göre Lise'den çıkan bir grup öğrenci dün gece Çengel Karakolu'nun askerlere teslim edilme talebinin reddedilmesi üzerine polis merkezine gelip ele geçirdi. İlerleyen saatlerde polis merkezi darbe girişimcisi öğrencilerden geri alındı. Polis merkezinin el değiştirmesi sırasında ve sonrasında Kuleli Askeri Lisesi'ne giden polis toplam 80 kişiyi gözaltına aldı.
 

EGE ORDUSU KURMAY BAŞKANI VE 12 ASKER GÖZALTINDA 

İzmir'de gözaltına alınan, Ege Ordusu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen, Albay Oksal Çelik ve Yüzbaşı Eser Bingül, İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Darbe girişiminin başarılı olması durumunda Tümgeneral Memduh Hakbilen'in İzmir sıkıyönetim komutanı olmasının planlandığı öğrenildi. Hakbilen'in Ege Ordusu Komutanlığı karargahında gözaltına alındığı belirtildi.
HELİKOPTERLER MARMARİS'E ÇİĞLİ'DEN GİTMİŞ
Öte yandan, tatilde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün gece basın açıklaması yaptığı oteli bombalayıp ateş açan 3 helikopterin, İzmir'in Çiğli İlçesi'ndeki 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan gittiği öğrenildi. Bir yüzbaşının da yaralandığı ve hastanede tedaviye alındığı belirtildi.



ŞU ANDA YAPILAN HAREKET BİR İHANET HAREKETİDİR
 

Fethullahçı Terör Örgütü'nün TSK içinde darbe girişimi sonrası sabaha karşı Atatürk Hava Limanı'na gele Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada vatandaşlara seslendi. Erdoğan Muğla'dan sabaha karşı İstanbul Atatürk Havalimanı'na geldi. Erdoğan, Atatürk Havalimanı Devlet Konuk evinde bir basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Şu anda yapılan hareket bir ihanet hareketidir, bir ayaklanma hareketidir. Ve bu vatana ihanet hareketinin bedelini de tabii çok ağır ödeyecekler. Bunu peşinen söyleyeyim" dedi.
Erdoğan, şöyle konuştu:
"Öğleden sonra bir hareketlilik ne yazık ki silahlı kuvvetlerimizin içinde mevcuttu ve bu hareketliliğin neticesinde de Türk Silahlı Kuvvetlerinin içerisinde bir azınlık ne yazık ki ülkemizin birliğine, beraberliğine, bütünlüğüne hazmedemeyen, milletimizin birliğini, beraberliğini ne yazık ki kabullenemeyen bu grup, çok daha önceden söylediğim gibi Paralel Devlet Yapılanmasının ta kendisiydi ve bu yapılanma tabii 40 yıllık sürecin neticesinde silahlı kuvvetlerimizin içinde de emniyet teşkilatımızda da devletin diğer kurumlarında da kendine yer bulmuş, her türlü kılığa, kılıfa girmiş ve bugünlere kadar bu şekilde gelmiştir."
Erdoğan'a açıklaması sırasında, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile AK Parti İstanbul il Başkanı Selim Temurçi yanında yer aldı. 
Erdoğan'ı Atatürk Havalimanı Devlet Konuk evi önünde karşılayan kalabalık bir grup sevinç gösterilerinde bulundu.
 


HASEKİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ'NDE 8 ÖLÜ 90 YARALI VAR
 
 
İstanbul Avrupa yakasında yaralanan vatandaşların bir bölümünün getirildiği Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gece yarısından bu yana 8 ölü, 90 yaralı haberi geldi.
Yaralılardan bazılarının durumunun ciddi olduğu belirtildi.

KOCAELİ'DE 36 ASKER GÖZALTINA ALINDI

Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı'nda yapılan açıklamaya göre darbe girişiminde bulunan 23 tankçı ile 13 denizci gözaltına alındı. Darbe girişiminde bulunan askerler tarafından kaçırılan 2 amiral ise polisin operasyonu ile kurtarıldı. 
Kocaeli'de darbe girişiminde bulunan askerler gözaltına alındı. Tankçı subay, astsubay ve uzmanlardan oluşan 23 asker ile Donanma Komutanlığı'nda görev yapan 13 denizci gözaltına alındı. Darbe girişiminde bulunan askerler tarafından kaçırılarak İstanbul'a götürülmek üzere yola çıkarılan 2 amiral ise Dilovası'nda polislerin aracı durdurmasıyla kurtarıldı. 


MALTEPE'DE YÜZLERCE KİŞİ KIŞLAYA AKIN ETTİ;6 SUBAY GÖZALTINDA

İstanbul Maltepe'de bulunan Nurettin Baransel Kışlası önüne yüzlerce kişi akın etti. Kışlanın kapısına tank çıkışını engellemek için kamyonlar parkedildi. Polisin kışlada yaptığı operasyonda 6 üst rütbeli subayın gözaltına alındığı öğrenildi.
 

HARBİYE ORDU EVİ VE TRT RADYO BİNASI POLİS KONTROLÜNDE

Harbiye Orduevi ve TRT Radyo binası sabah 05.45 sıralarında polisin kontrolüne geçti. 
Gece saatlerinde şiddetli çatışmaların yaşandığı Harbiye Ordu evi ve TRT Radyo binasına polis sabah saatlerinde operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda 13 asker gözaltına alındı. Ayrıca radyo binası içinden çok sayıda hücum yeleği ve uzun namlulu silah çıktı. Operasyon sürerken bir grup da olay yerindeydi. Polise yönelik zaman zaman tezahürat yapan grup askerlerin gözaltına alınması ile birlikte radyo binasının önüne koştu. Cadde üzerinde bulunan birçok bina isabet alırken radyo binası yanında bir otomobil yandı. Gözaltına alınan askerler sorgulanmak üzere il emniyet müdürlüğü'ne götürüldü.
 
Anahtar Kelimeler:
Son Dakika Darbe Haberleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.