TSK: Beşika'ya IŞİD saldırısına misliyle karşılık verildi

Mehmetçik Irak'ta iki ateş arasında kaldı. Terör örgütü IŞİD'in düzenlediği saldırıya Türk topçusu karşılık verdi. Örgüt ağır kayıplar verdi.

16 Aralık 2015 Çarşamba 22:07
TSK: Beşika'ya IŞİD saldırısına misliyle karşılık verildi






TSK: Beşika'ya IŞİD saldırısına misliyle karşılık verildi

Mehmetçik Irak'ta iki ateş arasında kaldı. Terör örgütü IŞİD'in Beşika'daki Türk askeri tesislerine düzenlediği saldırıya Türk topçusu karşılık verdi. Örgüt ağır kayıplar verdi.


Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Başika Kampı'na düzenlenen saldırı ile ilgili açıklama yaptı.

TSK'dan yapılan açıklama ise şu şekilde;

"16 Aralık 2015 tarihinde; DEAŞ Terör Örgütü ile Peşmerge güçlerinin karşılıklı çatışmaları esnasında, saat 15.10 sularında, DEAŞ Terör Örgütü'nün Peşmerge tarafına attığı KATYUŞA ÇNRA mermilerinin bir kısmı Türk askerlerinin de konuşlu bulunduğu BAŞİKA'daki Üs Bölgesine düşmüştür.

Üs Bölgesine düşen mermilerden dolayı dört Kahraman silah arkadaşımız hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmış ve süratle Şırnak Devlet Hastanesi'ne tahliye edilmişlerdir.

Tespit edilen DEAŞ Terör Örgütü hedeflerine obüsler ile misliyle karşılık verilmiştir.

Yaşanan bu saldırı birlik güvenliğinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur.

Bu saldırıda yaralanan Kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

IŞİD 3 SAAT BOYUNCA SALDIRMIŞ

Beşika kampına yönelik DEAŞ saldırısı sırasında kampta bulunan Esil Nuceyfi, terörist saldırısının 3 saat sürdüğünü söyledi. Nuceyfi, saldırıda kampa 150 kadar havan topunun isabet ettiğini açıkladı.
DEAŞ'ın saldırısı sırasında Beşika kampında bulunan eski vali Esil Nuceyfi, saldırı anını anlattı. DEAŞ'ın kampın çok yakınından saldırdığını ve ateşin yaklaşık 3 saat sürdüğünü söyleyen Nuceyfi, saldırıda kampta eğitim gören Haşdi Vatani güçlerinden de hayatını kaybedenler olduğunu açıkladı.

Irak'ta Musul'un Başika bölgesinde bulunan eğitim üssüne terör örgütü DEAŞ'ın düzenlediği saldırıya kentin eski valisi Esil Nuceyfi tanıklık etti.

Saldırı anında bizzat kampta olduğunu ve DEAŞ'ın havan topları ile yaklaşık 3 saat boyunca saldırdığını söyleyen Nuceyfi, 3 Haşdi Vatani askerinin hayatını kaybettiğini, aynı saldırıda 4 Türk askerinin de hafif şekilde yaralandığını açıkladı.

"DEAŞ'IN SALDIRISI SÜRPRİZ DEĞİL"

"Saldırının kamp bölgesine oldukça yakın bir yerden düzenlendiğini belirten Nuceyfi, "IŞİD'in saldırısı bir sürpriz değildi çünkü böyle bir saldırı yapacaklarını tahmin ediyorduk. Bizim, kampla ilgili güvenlik tedbirlerinin artırılması konusunda ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı. Artık IŞİD tehdidin ortadan kaldırılması için tüm çabaları sarf edeceğiz" diye konuştu.

BİRLİKLER EĞİTİM İÇİN VAR

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin daha önce Türkiye ziyaretinde destek talep etmesi üzerine, Peşmerge ve yerel grupların eğitimi için bölgeye gönderilen Türk birliği 4 Aralık'ta nöbet değişimi gerçekleştirmiş ve 150 askerle birlikte yaklaşık 25 tank da bölgeye intikal etmişti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, askeri eğitmenlere yönelik tehditler konusunda istihbarat alındığını açıklamış, bu nedenle bir güç kaydırması yapıldığını bildirmişti. Ancak Irak hükümeti, egemenlik haklarının ihlal ediliği gerekçesiyle birliklerin geri çekilmesinde ısrarcı olmuştu. Türkiye bu gelişme karşısında askeri birliklerini yeniden tanzim etmişti.

6 KİŞİ YARALANMIŞTI, YARALILAR ARASINDA TÜRK ASKERİ DE VAR

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne yakınlığı ile bilinen Rudaw haber sitesine göre DAEŞ Musul'un Başika bölgesinde bulunan 'Sünni' güçlere ait bir karargah bombaladı.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne yakınlığı ile bilinen Rudaw haber sitesine göre DAEŞ Musul'un Başika bölgesinde bulunan 'Sünni' güçlere ait bir karargah bombaladı. Saldırıda 2 kişinin öldüğü, biri Türk askeri 6 kişinin de yaralandığı öne sürüldü. TRT Haber'e göre IŞİD saldırısına müdahale eden Türk askerlerden 4'ü hafif yaralandı, yaralı askerler bölgeden tahliye edildi.

Rudaw, saldırganların 50-60 havan topuyla karargahı bombaladığını, olayda 2 kişinin öldüğünü 1'i Türk askeri 6 kişinin de yaralandığını duyurdu. TRT Haber ise saldırıda 4 Türk askerinin yaralandığını bildirdi.

 Yetkililer, saldırıya hedef olan karargahın Türk askerlerinin DAEŞ'e karşı Irak güçlerine eğitim verdiği kamp olup olmadığı yönünde herhangi bir bilgi vermedi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), iki yılı aşkın süredir Musul’un 32 kilometre kuzeyindeki Başika’da peşmerge güçleri ve diğer DAEŞ karşıtı grupları eğitiyordu.




Son Güncelleme: 16.12.2015 22:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.