Beşiktaş'ta bombalı saldırı; Şehit ve yaralıların isimleri

İstanbul Maçka'da çevik kuvvet polis aracına yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Saldırı sırasında en az 15 polis memurunun şehit düştüğü iddia edildi. Yaralıların sayısı ise 70'e yükseldi.

10 Aralık 2016 Cumartesi 22:31
Beşiktaş'ta bombalı saldırı; Şehit ve yaralıların isimleri






Beşiktaş'ta bombalı saldırı; Şehit ve yaralıların isimleri

Beşiktaş Bursaspor maçı ardından, Maçka sırtlarında bulunan ve vatandaşların Beleştepe olarak adlandırıldığı bölgede, Çevik Kuvvet ekibine bombalı araçla saldırı düzenledi. İlk belirlemelere göre saldırı sırasında en az 38 polis memuru yaralandı. İlk gelen bilgilere göre hain saldırıda  en az 15  polis memuru şehit düştü. Kalleş saldırıda yaralananların sayısı ise 70'e yükseldi.



İstanbul Beşiktaş'ta teröristlerin düzenlediği kalleş saldırının ardından Arap yayın kuruluşu AL Jazeera en az 15 polis memurunun şehit düştüğünü iddia etti.

Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadı yakınlarında 22.30 sıralarında iki ayrı patlama meydana geldi.  Al Jazeera'nin edindiği bilgiler, saldırıda en az 15 şehit olduğunu gösteriyor. Bu sayının artabileceği bildiriliyor.
Bu arada, katliam saldırısının yaşandığı bölgede, polis kontrolünde bir patlama daha gerçekleşti. Saat 01.30 sıralarında yapılan kontrollü patlamanın içeriği hakkında bilgi verilmedi.

Yaralı Polis Memurları İstanbul Eğitim ve Araştırma Samatla Hastanesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi, Vakıf Gureba Hastanesi, Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Medikal Park Hastanelerine kaldırıldı. Yaralı Polis memurlarının isimleri ise şöyle




İki ayrı patlama sesinin duyulduğu hain saldırı sonrası bölge yaya ve araç trafiğine tamamen kapatıldı.

SALDIRIDA YARALANANLARIN İSİMLERİ

Muhammet Raşit Bursalı,
Abdullah Barış,
Kerim Soğulcak,
Doğan Çolak,
Menmet Kurt,
Turan Esin,
Alper Erdem,
Celal Hicret Karyağdı,
Turgut Topaloğlu,
Miraç Kutlu,
Muhammed Sığın,
Fuat Malcı,
Ali Kaçmaz,
Mustafa Haluk Altmış,
Alize Çekici,
Serhat Kara,
Eren Yücel,
Şakir Aslan,

Hakan Demir,
Eren Yücel,
Hayrullah Bereket,
Okan Daşdan,
Hüseyin Düşün,
Uğur Karakaya,
Hasan Durmuş,
Yavuz Selim Şahin,
Murat Çolak,
Ahmet Polat,
Hayrullah Bereket,
Hüseyin Yılmaz,
Mehmet Kılıçoğlu,

Kadir Ağıl
Ersal Tokgöz,
Vefa Karakurdu
Metin Düzgün

Beşiktaş Bursaspor maçının bitmesinin hemen ardından saat 22.30'da meydana gelen bombalı saldırı sonrası polis Taksim, Şişli, Mecidiyeköy, Beşiktaş ve İstiklal Caddesi'nde adete elleri tetikte görev yaptı.
Saldırı sonrası bölgeye ulaşmaya çalışan 100'e yakın ambulans, yoğun trafikte E-5, Taksim Gümüşsusu, Karaköy Beşiktaş, Mecidiyeköy Beşiktaş yollarından patlamanın olduğu noktaya ulaşmaya çalıştı.
Haberi yayına hazırladığımız sırada bölgede ambulans ve polis ekiplerinin hareketliliği sürüyordu.


İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU: İKİ AYRI PATLAMA OLMUŞ OLABİLİR
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Genel Kurulu'nda düzenlenen bakanlığının 2017 yılı bütçesinin görüşmeleri sırasında, İstanbul'daki patlamaya ilişkin açıklamada bulundu.
Bakan Soylu, bölgedeki çevik kuvvet polisinin olduğu yere bombalı araç saldırısı yapıldığının değerlendirildiğini ve şu ana kadar 20’ye yakın yaralının olduğunu belirtti. Ayrıca Bakan Soylu, detaylı bilginin teyit edildikten sonra kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.

TFF: "ALÇAKCA SALDIRIYI LANETLİYORUZ"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF): "İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena önünde meydana gelen hain bombalı saldırıda, çok sayıda polis ve vatandaşımızın yaralandığını büyük üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.

İnsanlık dışı vahşi terör saldırısını şiddetle kınarken, olayda yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."


BURSASSPOR TARAFTARI ÇIKTI 5 DAKİKA SONRA PATLAMA

Bursaspor'un taraftar grubu Teksas'ın tribün lideri Selim Kurtulan, Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınlarındaki patlamadan 5 dakika önce stattan ayrıldıklarını söyledi.

Kurtulan, yaptığı açıklamada, Beşiktaş-Bursaspor karşılaşmasının oynandığı stattan ayrıldıkları sırada herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadıklarını belirtti.

Patlama sesini stattan ayrıldıktan 5 dakika sonra duyduklarını aktaran Kurtulan, şunları dile getirdi:

"Biz sesi duyduk ama öyle bomba aklımıza gelmemişti. Biz çıktığımızda herhangi bir şey yoktu. Ama stattan ayrıldıktan 5 dakika sonra patlama oldu. Yolda giderken detayları öğrenmeye başladık. Sonradan bizi arayanlar patlama olduğunu söyledi. Çok şükür bizim kafilede bir şey yok. Sürekli bizi arıyorlar, merak ediyorlar. Bursaspor taraftarlarımız merak etmesin, hepimiz iyiyiz. Bu alçak saldırıyı kınıyoruz. Bu olayın Beşiktaş maçından sonra olması bizi üzdü. Umarım şehitlerimiz olmaz, daha da üzülmeyiz. Geçmiş olsun."

- "Yaralıların arasında taraftarlarımızın olmadığını öğrendik"

Bursaspor Kulübü Basın Sözcüsü Suat Paçacı da kendisinin patlamadan 15-20 dakika önce stattan ayrıldığını belirtti.

"Durumu öğrenir öğrenmez otobüslerle gelen taraftarlarımızın grup liderlerini hemen aradık." diyen Paçacı, "Yaralıların arasında taraftarlarımızın olmadığını öğrendik. Taraftarların yaralanmaması sevindirdi ama diğer yaralılar için üzüldük. Geçmiş olsun, acil şifalar diliyoruz. " ifadelerini kullandı.

6 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Beşiktaş Vodafone Arena Stadı yakınında düzenlenen bombalı araçla saldırıya ilişkin 1 başsavcı vekili ile 5 cumhuriyet savcısı görevlendirdi.
Beşiktaş Vodafone Arena yakınında gerçekleşen bombalı saldırıya ilişkin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlardan Sorumu Başsavcı Vekili İsmail Uçar ve aynı büroda görevli 5 cumhuriyet savcısı görevlendirildi.
Savcıların olay yerine giderek incelemelerde bulunduğu öğrenilirken, saldırıya yönelik soruşturmanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütüleceği belirtildi.

PATLAMA ÖNCESİ VE SONRASI BEŞİKTAŞ

İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınında 22.30 civarında bir patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda polis ve ambulans ekibi sevk edildi.Saldırının bombalı bir araç ile gerçekleştirildiği ve hedefin çevik kuvvet olduğu belirtildi.İişleri Bakanlı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamada 20'e yakın yaralı olduğu söyledi.İçişleri Bakanı Süleyman Soylu iki patlama olduğunu söyledi. Patlama Taksim, Nişantaşı, Kabataş, Beşiktaş ve Anadolu yakasında Üsküdar ve Beylerbeyi'nden de duyuldu.

İlk gelen bilgilere göre Maçka'da düzenlenen bombalı saldırının canlı bomba ile düzenlendiği bildiriliyor.. Halen Maçka ve Beşiktaş yönüne doğru, Taksim, Gümüşsuyu, Eminönü, Mecidiyeköy'den ulaşmaya çalışan çok sayıda ambulans var.  Bölgede maç için görev yapan muhabirler en az 30 yaralı olduğunu belirtti.

Beşiktaş Bursaspor maçı sonrası meydana gelen patlamada hedef alınan Çevik Kuvvet otobüsünün bölgede güvenliği sağlamak için geldiği öğrenildi. Saat 22.00'ye doğru Bursaspor taraftarı stadyumu tamamen terk etmişti. 6 yıl sonra ilk kez Beşiktaş maçına gelen Bursaspor taraftarı için İstanbul polisi geniş güvenlik önlemi almıştı.

POLİSİN ELİ TETİKTE

Çevik Kuvvet aracına yönelik bombalı saldırı sonrası Taksim, İstiklal Caddesi ile, Maçka'danr Beşiktaş'a inen yolda tüm polis ekiplerinin silahlarını çıkardığı, elleri tetikte beklediği görüldü.

İKİ AYRI PATLAMA OLDU İDDİASI

Görgü tanıkları, bölgede iki ayrı şiddetli patlamanın olduğunu bildirdi. Bu arada patlama sonrası haberlere yayın yasağı konuldu.
81 il genelinde dün düzenlenen huzur operasyonu sonrası düzenlenen bombalı saldırı öncesi, polis ekipleri canlı bomba istihbaratına karşı teyakkuz halinde bulunuyordu.
İstabul'da polise bombalı saldırı; Çok sayıda yaralı var

İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınında maç çıkışı saatinde çevik kuvvet otobüsüne bombalı araçla saldırı düzenlendiği bildirildi. Patlama bölgesine çok sayıda ambulans ve polis sevk edildi. Patlama Taksim, Nişantaşı, Kabataş, Beşiktaş ve Anadolu yakasında Üsküdar ve Beylerbeyi'nden de duyuldu.

ÇOK SAYIDA AMBULANS GÖNDERİLDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "Maçın hemen çıkışında Bursaspor taraftarının dağıldığı çıkışta, taraftarlar dağıldıktan sonra çevik kuvvet polisimizin olduğu noktada bir bombalı araç olduğu değerlendiriliyor. 20'ye yakın yaralı var, şehit sayısı konusunda bir bilgimiz yok. İnşallah olmayacağını ümit ediyoruz. Yaralılar polis." dedi.

Süper Lig'de oynanan Beşiktaş - Bursaspor maçının çıkışında meydana gelen patlama sonrası, Lig TV Muhabiri Tuna Akdemir, gelişmeleri aktardı:

"Vodafone Arena'da protokol tribünün önünde şu an araç yanıyor. TOMA ve itfaiye geldi. Olay sırasında bir polis otobüsü vardı. Şu an polis otobüsünün camları yok. Polislerin durumu iyi. 10 saniye içerisinde iki tane patlama sesi duyuldu. Daha sonra polis havaya ateş açtı. Önce patlama sesi duyduk. 10 saniye sonra bir patlama sesi daha oldu. Sonra polis ateş açmaya başladı."
Son Güncelleme: 11.12.2016 01:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.