Bakan Güllüce: Biz ne yapıyorsak alın terimizle yapıyoruz (3)

BAKAN GÜLLÜCE : MİLLETVEKİLLİ ÇOK PARALI İŞ DEĞİL Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bugün karayolu ile Ordu'dan Samsun'a geldi. Bakan Güllüce, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Yusuf Ziya...

06 Mart 2015 Cuma 17:40
Bakan Güllüce: Biz ne yapıyorsak alın terimizle yapıyoruz (3)






BAKAN GÜLLÜCE : MİLLETVEKİLLİ ÇOK PARALI İŞ DEĞİL
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bugün karayolu ile Ordu'dan Samsun'a geldi. Bakan Güllüce, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Yusuf Ziya Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri tarafından karşılandı. Valilik binasının giriş katındaki salonda Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Güllüce, bina önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Bakan Güllece daha sonra Ak Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni tarafından kendisi ve eşi Emine Yeni adına yapılacak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi binası yapımı protokol törenine katıldı. Tören Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı.
VAKIF TAHRİBATI
Ardından törende konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Biz vakıf toplumuyuz. Bu vakıf kültürü bizim cibilliyetimizde ruhumuzda kimyamızda var. Gerçi sonunu görememişiz bunun. Vakıfların sonu çok acıdır hicrandır. 1930’larda 1940’larda vakıflar çok maalesef tarumar edilmiştir. Bugün vakıfların servetini bir kenara koysanız herhalde Türkiye’de 2 milyon caminin imamının 10 bin dolar maaş alabileceği kadar geliri olur onların. O vakıfların hepsi yok şimdi. Yüzlerce dönüm zeytinlik vakıfları var. Eminönü camisinin Mısır Çarşısı’ndaki bütün dükkanlar vakfındır. Eminönü camisinin imamına 3 bin TL maaş verilmez, mısır çarşısındaki o vakıflar şayet ama Eminönü Camisi’nin olsaydı, nasıl Eminönü camisi olurdu diye düşünün. Bunu çoğaltabilirsiniz. Bazen Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bütçe tartışılır niye bu kadar çok diye. Doğru Diyanet İşleri Başkanlığı’na bütçede pay ayrılmaması lazım. Peki ne olması lazım. Bütün ecdadımızın bu konuda vakfettiği malların iade edilip, bu iş için verilmiş Fatih Camiinin Süleymaniye’nin Anadolu’da Siirt’in yarısı vakıf, Erzurum’un, Sivas’ın yarısı vakıf, Bursa’nın yüzde 70’i vakıf. Bu mallar bir bir verildiği zaman ben 2 milyon adet caminin imamının 10 bin 20'şer bin dolar maaş alarak din görevlisi yapabilmelerinin mümkün olduğunu düşünüyorum. İsteyen otursun hesabını yapsın. Az söylüyorum fazla söylemiyorum. Bu vakıf tahribatı dünyada sadece bizde olmuş" diyerek şöyle devam etti:
VAKIFLARIN YENİDEN İHYASI LAZIM
"Efendim o paralar sonra devletin kasasına kondu. Ama benim hakkımı alıp koyamazsın kardeşim. Ben bu parayı ne için verdimse bu insan haklarına vicdana hiçbir hukuka uymayan ahlaksızca bir şeydir. Ben bunu ne için bağışlardım ‘dedim ki yetim çocukların okuması için’ siz bunu alıp da şu amaçla kullanamazsınız. Benim malım sana ne kardeşim. Ben zeytinliğimi demişim ki Fatih Camisini giderlerine kandillerine harcayın, sen bunu alıp da bir başka amaçla kullanamazsın. Talan edilmiş yok edilmiş vakıflarımızın yeniden inşası ihyası ve sahiplenilmesi lazım. Aksi takdirde bugün yapılan bu iyiliklerin de yarın birileri tarafından yok edilmesi söz konusu olabilir. Çok kötü bir örnek var önümüzde." 
Törende kendisini dinleyen gençlere de seslenen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Türkiye münevver insan problemi eksikliği yaşıyor. Nereden çıkacak bu sizler olacaksınız. Tabi sizler şanslısınız. Bizim de çocuklarımız çok falaka yediler, çok cop yediler, çok karakolda kaldılar azap çektiler. Sizin gibi oturup o kıyafetleri ile okuyamadılar bizim çocuklarımız. Bir kuşak kaybettik. Zaten her 10-15 senede bir böyle bir afetle muhatap oluruz. 12 Eylül’de Türkiye’nin en güzel insanları ama sağcısı ama solcusu neyse o geçlerimizi kaybettik. Tıpkı 'ölümden çok zulümler gördük’ diye bağırarak şiirler ve ağıt yaktığı dönemleri yaşadık biz. Benim çocuklarım dahil. Siz şanslısınız. Kader sizlere güldü. Artık Türkiye’de özgürlük var. Kim nasıl giyinmek istiyorsa, nasıl okumak istiyorsa, hangi kıyafetle okumak istiyorsa okusun kardeşim. Ne olacak yani. Şunu da söyleyeyim bazıları hala bunu söylüyorlar ‘Elimizden geldiğinde ilk geldiğimizde eski hale götüreceğiz’ diyorlar. Siz de direnin ‘Eski hale götüremezsiniz’ deyin yani. Adam bunu mertçe söylüyor. Gizlemiyor. ‘Bir gelelim görürsünüz’ diyor" dedi.
Milletvekili Ahmet Yeni'nin yaptıracağı okulla ilgili de konuşan Bakan Güllüce, "Allah hayrınızı kabul etsin. Siz de sanmayın milletvekilliği öyle çok paralı, maralı iş değildir. Milletvekili olduğunu sandığınız zaman sanırsınız ki çok parası olur. Ayın sonunu zor getirir milletvekilleri onu da söyleyeyim. Bu paranın çokluğundan değil. Bu gönlün çokluğundan. Bu hayır isteğinin çokluğundan onu söyleyeyim. Allah nice paraları var çuvallara sığmıyor hayır nasip, etmiyor. Allah herkese hayır nasip etsin. O yüzden Ahmet beyi ve ailesini tebrik ediyorum" diye konuştu.
Bakan Güllüce'nin konuşmasının ardından protokol imzalandı. Yeni yapılacak okul binasının 32 derslikli, bin öğrenci kapasiteli olacağı belirtildi.

Yaprak KOÇER-İlker AKTAŞ/SAMSUN,()

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.