IŞİD içinde kaç Türk var? Bakan açıkladı.

Irak Şam İslam Devleti IŞİD içinde savaşan Türk vatandaşlarının sayısı hakkında ilk resmi açıklama İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan geldi

31 Ocak 2015 Cumartesi 07:24
IŞİD içinde kaç Türk var? Bakan açıkladı.






IŞİD içinde kaç Türk var? Bakan açıkladı.

Türkiye'den terör örgütü IŞİD'e katılan terörist sayısı ilk kez İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından açıklandı. İstihbarat bilgileri ışığında yapılan değerlendirmeleri katıldığı bir televizyon programında açıklayan İçişleri Bakanı Efkan Ala, 'Türkiye'den katılımın örgüt içinde 700'e ulaştığını' söyledi.

DÖNÜŞLERİNDE GEREĞİ YAPILIR

Fransa'da burada da AB Bakanlarıyla bu konuları görüştük. 700 civarında katılım olduğunu biliyoruz, doğrudur. Türkiye olarak 91 ülkeden yaklaşık 10 bin kişiye giriş yasağı koyduk. Türkiye üzerinden Suriye'ye geçişi engellemek için. Karşılıklı istihbari çalışmalarla yapılmıştır. Sınır dışı ettiğimiz 74 ülkeden 1085 kişiyi de Türkiye'ye girdikten sonra yakalayıp sınır dışı etmişiz. Bu çerçevede ciddi bir mücadele yürütüyoruz. Bu 700 kişiye ilişkin tedbirler geliştiriyoruz. Döndüklerinde suç işlemişlerse gereğini yapacağız.
Son Güncelleme: 31.01.2015 07:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.