Kılıçdaroğlu: Davutoğlu İle Öcalan Arasında Görüşmeler Yapılıyor (2)

"TÜRKİYE'DE SENDİKACILIK BİTTİ SENDİKA AĞALARI ÇIKTI" İş ve işçi sorunlarına ilişkin bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de sendikacılık bitti. Sendika ağaları çıktı. Sendika ağaları da işçilerin sorunları...

23 Ekim 2014 Perşembe 15:33
Kılıçdaroğlu: Davutoğlu İle Öcalan Arasında Görüşmeler Yapılıyor (2)






"TÜRKİYE'DE SENDİKACILIK BİTTİ SENDİKA AĞALARI ÇIKTI"

İş ve işçi sorunlarına ilişkin bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de sendikacılık bitti. Sendika ağaları çıktı. Sendika ağaları da işçilerin sorunları ile ilgilenmiyor. Asıl sorun bu" dedi.

"AK PARTİ'YE HALA OY VERİYOR KENDİSİ DE YOLSUZLUK YAPIYOR"

Toplantıda söz alan bir öğrenci, "Yapılan hukuksuzluk ve yolsuzluklar ortadayken halen Ak Parti seçilmeye devam ediyor. Bu insan hala oy veriyor. Neden çünkü zihniyeti aynı. Kendisi de yapıyor yolsuzluk" dedi.

"ATATÜRK'Ü KENAN EVREN VE ARKADAŞLARI BİZE YANLIŞ ÖĞRETTİ"

Mustafa Kemal Atatürk'ün Kenan Evren ve arkadaşları tarafından yanlış anlatıldığını ileri süren Kılıçdaroğlu, "Mustafa Kemal düşmanların bile saygı gördüğü bir lider. Son olaylarda heykelleri yakıldı. Asla böyle değil. Tarihimize saygı duymalıyız. Nazım Hikmet bizden Mehmet Akif Ersoy bizden değil diye asla ayrım yapmıyorum. İkisi de bizim kültürümüzün parçasıdır. Yeni değil, yeniden bir Türkiye'yi inşa etmemiz lazım. Yeniden Türkiye dememiz lazım. Biz Atatürk'ü yanlış anlıyoruz. Kenan Evren ve arkadaşları bize yanlış öğretti. Atatürk farklı birisi. O Kuva-yi Milliyecidir. Biz aldığımız kararlar ile ona ihanet ettik" diye konuştu.

"DEVLETİN DOĞRUDAN ÖCALAN İLE GÖRÜŞMESİNİ SAVUNAN BİRİSİ DEĞİLİM"

Abdullah Öcalan ile görüşme sürecine ilişkin bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, "Ben devletin doğrudan Öcalan ile görüşmesini savunan birisi değilim. Partimiz de savunmuyor. Eğer muhatap alınacaksa, HDP var. Meşru Parlamento'da. Neden Öcalan? Neden? Bütün Kürtleri temsil ediyor mu? Hayır. Ama ben ülkede etnik kimlikten kaynaklanan bir sorun varsa çözmek istiyorum. HDP var. Oturur konuşur çözerseniz. Öcalan'a ayrı bir yer verilmesi, mekan tutulması, sekretarya vesaire gibi olguların çok doğru olduğu kanısında değilim" ifadelerini kullandı.

 FOTOĞRAFLI 

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.