BAKAN ŞAHİN: “HUKUK NORMLARI YASA MAKİNESİNE DÖNÜŞTÜ”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, hedeflerinin hukuk devleti olmak ve ileri demokrasiye gitmek olduğunu belirterek, hukuk devleti normlarının artık yasa makinesine dönüştüğünü söyledi.

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
BAKAN ŞAHİN: “HUKUK NORMLARI YASA MAKİNESİNE DÖNÜŞTÜ”






Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, hedeflerinin hukuk devleti olmak ve ileri demokrasiye gitmek olduğunu belirterek, hukuk devleti normlarının artık yasa makinesine dönüştüğünü söyledi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “Aile Avukatlığı ve Aile Rehberliği” projesi kapsamında Bağcılar’da Türkiye’nin ilk Aile Avukatlığı Merkezi’ni açtı. Açılışta konuşan Bakan Şahin, “Çağın ruhunu yakalamak çağın hastalıklarına derman olmak, gerekli tedbirleri almak, gerekli tedaviyi yaptırmak bizlerin en büyük görevidir. Yeni bir yaşam felsefesi derken bugünlere geldik. Geldiğimiz noktada özellikle bilgi çağını, bilgi ekonomisini yönetebilmek için bilgiyi iyi kullanmamız gerekiyor. Çünkü bilgi güçtür, iktidarlık vardır. Hangi konuda zayıf kalırsa o konu yönetilemez yönetilemezse de birçok sorunla karşı karşıya kalırız. Bu bilgi ruhunu yakalayabilmek için bu konuları çok önemsiyoruz” dedi.
3’üncü dönem milletvekili olduğunu ve 11 yıldır da bu alanda hizmet verdiğini belirten Bakan Şahin, “Hukuk devleti normları yasa makinesine dönüştü. O kadar çok yasa yaptık ki o kadar çok yasal alt yapı oluşturduk ki. Çünkü hedefimiz; hukuk devleti olmak, ileri demokrasiye gitmek, bütün mevzuatları taramak gerekli tedbiri almak. Bunu yapmak çok önemli bir çatıdır. Bu yeterli mi işte yeterli bir yapı olmadığından bu tür çalışmaları yapmak zorundayız. Çünkü herkesin söylediği gibi yasal alt yapı var ama uygulamada sorun var. Uygulamada sorun almasının nedeni, zihinsel dönüşüm, toplumdaki farkındalık nasıl oluşacak? Yasal alt yapıyla beraber uygulama ve zihinsel dönüşümle bir arada yürütmemiz gerekiyor. Bu yüzden de bugün medya okuryazarlığı, finansal okuryazarlığı dediğimiz bilgileri ne kadar kullanabiliyoruz. Bunları kendimize sormamız lazım. Sorunlarımızı da bütün ortaklarımızla, yerel yönetimlerle güç birliği yaparak güçlendirmemiz gerekir. Nasıl fizik, coğrafya, kimya önemliyse akademide, yaşamda yaşam becerilerini oluşturmaz için yaşamda yakaladığınız sorunları çözebilmek için yasal mevzuatını, inceliklerini öğrenmek o kadar önemli” diye konuştu.
“KİMSE CESARET EDİP MASANIN ÜZERİNE ÇIKARTAMAZ”
Bakan Şahin, “Bugün modern ve çağdaş ülkelerin mevzuatında ne varsa bizim ülkemizde de aynı şey vardır. Baktığınız zamanda şu alanla alakalı Türk Ceza Kanunu’nu 35 yıl sonra değiştirmiş bir iktidarız. Kimse cesaret edip masanın üzerine çıkartamaz. O kadar güçlü bir reformdu ki. Bunların içerisinde en büyüğü olanları da çocuk, yaşlı, engelli haklarıydı. Yani insan hakkının tamamlayıcı koruyan bir anlayışı getirdik” şeklinde konuştu.
Aile hekimliğinin koruyucu ve önleyici hekimlik olduğunu söyleyen Bakan Şahin, sözlerine şöyle devam etti:
“Aile avukatlığı dediğimiz şey, aslında aile hekimliğine baktığınız zaman tanımlaması olduğunu görüyoruz. Hastalık oluşmadan gerekli tedbiri almak gerekir. O kadar kolay ki azıcık bilgilerle o kadar büyük sorunu çözebilecek alt yapıyı oluşturuyorsunuz. Yaptığımız çalışmalara baktığımız zaman böyle sorunların alt yapısı oluşmuş durumda. Bakanlık olarak yaptığımız aile çalışmalarında sorun yaşadığınız zaman her hangi bir yere başvurur musunuz dediğimizde ‘başvurmam ama ihtiyacım var’ diyenlerin oranı yüzde 60 diyor. Ama yüzde 60’ı ‘rehberlik edecek benim sorunuma çare bulacak bana yardımcı olacak hukuksal biri lazım’ diyor. Büyükşehirlerde bunları yönetebilmek için koordinasyonu iyi yönetmemiz lazım. Bu yüzden çeşitli eğitimlerimizi hazırladık.”
Toplumsal huzur ve barışı sağlamak için çalışmalarını sürdüreceklerini dile getiren Bakan Şahin, “Güçlü bir aile asla zayıf bir kadın anlamına gelmez. Güçlü aile demek, güçlü kadın, güçlü erkek demek. Mutlu huzurlu aile bireyleri demek. Aile üzerinde yapılan çalışmalar kadını ve aileyi güçlendirmektir. Bunlar kadın ile erkeği tamamlamadır. Bu kurumu güçlü tutmak 76 milyonun görevi ve seferberliğidir. Bu yüzden herkese teşekkür ediyor ve kim bizden yardım isterse onun yanındayız” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.