İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANI AKTAŞ:

İnegöl Beledeye Başkanı Alinur Aktaş, Tarihi Beylik Han’da meydana gelen yangında mağdur olan esnaflarla bir araya geldi.

25 Ekim 2013 Cuma 00:00
İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANI AKTAŞ:






İnegöl Beledeye Başkanı Alinur Aktaş, Tarihi Beylik Han’da meydana gelen yangında mağdur olan esnaflarla bir araya geldi.
Belediye meclis salonundaki toplantıda i şyeri sahipleri ve kiracı esnaflarla bir araya gelen Başkan Aktaş, esnafların sıkıntı ve taleplerini dinledi. Basına kapalı olarak yaklaşık 1,5 saat süren toplantının ardından alınan kararları basınla paylaşan Aktaş, mağdur olan esnaflara yönelik bir yardım fonun oluşturulacağını ve iş koluna göre pazar yerinde veya geçici bir yer verilerek mağdur kiracıların ticari hayatlarının devam ettirileceğini belirtti.
Aktaş, “İnegöl olarak pazar sabahı içimiz yandı. Büyük bir acı yaşadık. Cenab-ı Hak tekrarını göstermesin. Öncelikle buradan bütün esnafımıza, özellikle orada malları zarar gören, mağdur duruma düşen bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Can kaybının olmaması sevindirici. Allah beterinden saklasın. İnşallah bir daha böyle bir olay zuhur etmez diye temennide bulunuyorum. Pazar sabahından bu yana değişik sivil toplum örgütleri, ticaret odamız, esnaf odalarımız, siyasi partilerimiz, milletvekillerimiz, şehrin bütün dinamikleri seferber oldu. Tescilli yer olması sadece iç kısmı değil, dışarıdaki binaları da etkiliyor. Bunun aslına uygun bir şekilde tekrar yapılmasıyla alakalı kendisine müteşekkir olduğumuz Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe gerekli incelemeleri yaptı. Gerekli talimatları verdi. 2014 Kasım ayında teslim edilmek üzere yoğun bir şekilde çalışma başladı. Konuşmaktan ziyade gaye, bu hanın tekrar restore edilip hayata döndürülmesidir. Muhakkak ki, adliye, savcılık, emniyet, ilgili birimler konuyla alakalı gerekli karara varacaktır. Bu dükkanların şuan gelişi güzel tamirat ve tadilatlarla, yani kaba tadilatlarla süreci devam ettirilebilir. Lakin, takdir edersiniz ki, bu süreçte buralarla alakalı restorasyonla beraber değişiklikler zuhur edebilir. Yer sahipleri bir araya geldiği gibi, aynı şekilde ilgili birimler belediyemizde bu kişilerle de bir araya gelecek, süreci beraber takip edeceğiz” diye konuştu.
İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) işbirliğiyde bir yardım fonu oluşturulacağını belirten Aktaş, “İnşallah elde edeceğimiz fonla arkadaşlarımıza ‘cansuyu’ kabilinden destekler vermek istiyoruz. İnsanlık, dayanışma, bizim inancımızın gereğidir. Dolayısıyla tüm sanayicilerimizi, esnaflarımızı karınca kararınca bu konuya sahip çıkmaya davet ediyorum. Yarın basın açıklaması yapıp, bununla alakalı konuyu net olarak kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.