KÜÇÜKER, DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Eğitim-Sen Adıyaman Şube Sekreteri Ömer Küçüker, Eğitim-Sen Adıyaman Şubesi Yürütme Kurulu adına “ Demokratikleşme Paketi” ile ilgili basın açıklaması yaptı.

06 Ekim 2013 Pazar 00:00
KÜÇÜKER, DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI






Eğitim-Sen Adıyaman Şube Sekreteri Ömer Küçüker, Eğitim-Sen Adıyaman Şubesi Yürütme Kurulu adına “ Demokratikleşme Paketi” ile ilgili basın açıklaması yaptı.
Küçüker yapmış olduğu basın açıklamasında, “Demokrasinin en temel göstergelerinden olan basın, ifade ve örgütlenme özgürlüğünün bu pakette yer almaması, üstelik basın toplantısında antidemokratik bir uygulama sergileyerek, bazı muhalif gazete ve televizyonların alınmaması, demokrasiye gölge düşürdüğü gibi paketin inandırıcılığını daha baştan ortadan kaldırmıştır.
Pakette, ülkenin demokratikleşmesi bakımından olmazsa olmaz önemde olan laiklik, kadınların eşitlik talepleri, Kürt sorunu, Alevilerin eşit yurttaşlık talepleri, örgütlenme, ifade ve basın özgürlüğü gibi temel hak ve özgürlüklere ilişkin ilerici bir yaklaşım görmek mümkün değildir. Klavyeye özgürlük, tutsak gazetecilerin serbest bırakılmasıdır.
Başbakan, “q, w, x harflerinin kullanımını serbest bırakıyoruz, bir nevi klavyelere özgürlük getiriyoruz” sözüyle tüm toplumla resmen alay etmiştir. Türkiye’nin sorunu klavyelerin değil, halkın doğru haber alma özgürlüğünü savunan gazetecilerin özgür olmasıdır. Bu harflerin kullanımının serbest bırakılmasından ziyade o harfler kullanılarak yazılan haberlerin, yapılan yorumların cezalandırılmaması çok daha önemlidir. Adı “Demokratikleşme” olan bu pakette, dünyanın her yerinde temel bir insan hakkı ve eğitim biliminin öncelikli ilkesi olarak kabul edilen anadilinde eğitimin, sadece parası olanlar için bir “fırsat” olarak değerlendirilmiş olması kabul edilemez bir durumdur” şeklinde konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.