Aşçıların duayeni vefat etti

İzmirli aşçıların duayeni Nevzat Usta (Nevzat Peker) Lenfoma Kanseri nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Hastalığın ilerlemesi ve bağışıklık sisteminin çökmesi sonucu...

09 Mayıs 2015 Cumartesi 21:36
Aşçıların duayeni vefat etti






İzmirli aşçıların duayeni Nevzat Usta (Nevzat Peker) Lenfoma Kanseri nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Hastalığın ilerlemesi ve bağışıklık sisteminin çökmesi sonucu vefat eden aşçılık mesleğinin duayenlerinden- İzmir Aşçılar Derneğinin onursal Başkanı Nevzat Usta'nın ölümü öğrencileri başta, sevenlerini üzüntüye boğdu.

73 Yaşındaki Nevzat Usta, Üçyol Bahçelievler Camii'nde İzmir Aşçılar Derneği üyeleri ve ağırlığını turizm camiasının oluşturduğu kalabalık bir seveninin katılımıyla kılınan ikindi namazından sonra toprağa verilmek üzere memleketi olan Mengen'e götürüldü.

NEVZAT USTA (PEKER)

Mesleki yaşamı boyunca çok sayıda ünlü aşçı yetiştiren Nevzat usta 1942 yılında Mengen Gökcesu'da doğdu. 50 senedir sürdürdüğü meslek hayatını 2000'li yıllarda noktaladı. Mesleğe 1955 yılında bulaşıkhaneden başladı ve İstanbul Park Otel, Hilton Otel, Çınar Otel ve İzmir Büyük Efes Oteli, Princes gibi büyük otellerde çalıştı. 1995 yılından emekli oldu. 10 sene de Princes ve Büyük Efes Otelleri'nde Krallara Kraliçelere ve Devlet büyüklerine hizmet etti. Peker, en son ödülünü geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Turizm haftası'nda aldı.

Mehmet KURT, İZMİR, ()

Fotoğraf

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.