İngiltere Esad'ın askerlerini vurdu, Esad PYD'ye silah gönderdi

Suriye yönetimi Türkiye sınır bölgesindeki terör örgütlerine silah desteği sağladığını doğruladı. Daha önce Rusya ve Amerika'nın da PYD güçlerine silah ve cephane verdiği açıklanmıştı.

07 Aralık 2015 Pazartesi 11:13
İngiltere Esad'ın askerlerini vurdu, Esad PYD'ye silah gönderdi






İngiltere Esad'ın askerlerini vurdu, Esad PYD'ye silah gönderdi


Suriye'de terör örgütü PYD ve PKK'ya Suriye rejimi tarafındar silah ve cephane verildiği ilk kez Şam yönetimi tarafından doğrulandı. Esad tarafından yapılan açıklamada, Türkiye sınır bölgesinde yer alan PYD ve çevresindeki örgütlere silah desteği verildiği doğrulandı.

Bu arada ilk kez hava operasyonunda Esad'a bağlı birliklerin de hedef alındığı ortaya çıktı. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait uçakların, büyük kısmı IŞİD’in elinde olan Deyr Ez Zor’daki bir ordu kampını vurduğunu, 4 Suriye askerinin öldüğünü, 16'sının da yaralandığını duyurdu.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait uçakların, büyük kısmı IŞİD'in elinde olan Deyr Ez Zor'daki bir ordu kampını vurduğunu duyurdu. Reuters ajansı da, açıklamanın doğrulanmasının, koalisyon güçlerinin ilk kez Suriye ordusunu vurduğu anlamına geleceğini yazdı.

Öte yandan Suriye hükümetinden bir kaynak, RİA Novosti'ye verdiği demeçte olayı doğruladı: "Hava saldırısı Deyr Ez Zor'da Suriye ordusuna ait ve mühimmatın olduğu kampı vurdu. Elimizdeki bilgilere göre, 4 asker öldü, 16 asker de yaralandı. 2 tank da hasar gördü. ABD öncülüğündeki koalisyonun işi."

BEŞAR ESAD: PYD'YE SİLAH YARDIMI YAPTIK

Suriye lideri Beşar Esad, Demokratik Birlik partisi’ne (PYD) silah gönderdiklerini söyledi.
 
Sunday Times’a konuşan Esad, IŞİD’e karşı bombardımanın işe yaramayacağını belirterek, İngiltere için, “Yine başarısız olacaklar” dedi.
 
Esad, İngiltere Başbakanı David Cameron’ın stratejisinin Suriye’deki durumu kötüleştireceğini belirterek, “Kanserin bir kısmını kesip atamazsınız. Onun özünü çıkarmanız gerekir. Bu tür operasyonlar kanserin bir kısmını kesmek gibi. Vücutta daha hızlı yayılmasına yol açar” ifadesini kullandı.
 
Cameron’ın, Suriye’de “70 bin Batı destekli muhalif savaşçı” olduğunu söylemesine de tepki gösteren Esad, “Bu, David Cameron’ın klasik saçmalıklarında yeni bir bölüm… Nerede onlar? Söz ettiği 70 bin ılımlı nerede? 70 bin yok. 7 bin de yok” dedi.
 
Kürtler’in “Suriye Ordusu’yla beraber, aynı bölgelerde teröristlerle savaştığını” söyleyen Esad, şöyle devam etti:
 
“Onlara (PYD/YPG)silah gönderdik. Aynı şeyi Suriye’deki birçok gruba yapıyoruz, çünkü orduyu ülkenin her yerine gönderemezsiniz. Dolayısıyla, yalnızca Kürtler değil.”
Son Güncelleme: 07.12.2015 11:15
Anahtar Kelimeler:
IŞİDPYDSuriyeMusul
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.