Marsilya Türk Konsolosluğuna Saldırı

 FRANSA'nın Marsilya şehrindeki Türkiye Başkonsolosluğu'na, yüzlerinde maske bulunan 4 kişi tarafından molotof kokteylli saldırı düzenlendi. Doğan Haber Ajansı'nın telefon ile ulaştığı...

07 Ekim 2014 Salı 21:04
Marsilya Türk Konsolosluğuna Saldırı






Marsilya Türk Konsolosluğuna Saldırı

Engin Cemal AKGÜRBÜZ - Gülten ÖZBEY / FRANSA, () - FRANSA'nın Marsilya şehrindeki Türkiye Başkonsolosluğu'na, yüzlerinde maske bulunan 4 kişi tarafından molotof kokteylli saldırı düzenlendi.

Doğan Haber Ajansı'nın telefon ile ulaştığı Marsilya Konsolosu Yazgülü Turan, saldırının gece yarısı saat 01.47'de gerçekleştiğini, 4 maskeli kişinin konsolosluk binasına 5 molotof kokteyli attıklarını söyledi. Turan, şans eseri molotof kokteyllerinin patlayıp alev almaması nedeniyle binada zarara yolaçmadığını ve o saatte konsoloslukta da kimsenin bulunmadığını bildirdi. Saldırıyı yapanlar hakkında henüz bir bilginin olmadığını söylenen Konsolos Turan, Fransız polisinin soruşturmaya devam ettiğini kaydetti.

Diğer taraftan, basına açıklamalarda bulunan Fransa İçişleri Başkanlığı yetkilileri, Marsilya'nın zengin semtlerinden 8. Marsilya'da bulunan Türk Konsolosluğu'na, uluslararası böyle bir ortamda saldırı yapılmasının çok ciddiye alınması gereken önemli bir olay olduğunu açıkladı. Rhône bölgesi emniyet birimlerinin üstlendiği soruşturma, yapılan saldırının bir organizasyonun işimi yoksa izole bir olay olup olmadığını ortaya çıkartacak.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.