Zarrab'a cinsel istismar suçlaması

Rıza Zarrab'ın Amerika'da tutuklu olarak kaldığı cezaevinde koğuş arkadaşı bir erkek mahkuma cinsel istismarda bulunduğu iddiası ortalığı karıştı.

08 Aralık 2017 Cuma 00:11
Zarrab'a cinsel istismar suçlaması






Zarrab'a cinsel istismar suçlaması

ABD'nin New York kentinde ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımları delmek suçlamasıyla tutuklu olarak yargılanan Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'ya karşı 'tanıklık' yapan Reza Zarrab hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı.

Zarrab'ın Manhattan'da kaldığı cezaevindeki hücre arkadaşı erkek bir mahkum, Zarrab'ın kendisini cinsel istismara uğrattığını öne sürerek hakkında dava açtı.

Amerikan medyasına yansıyan haberlere göre, Zarrab'ın avukatı Robert J. Anello olayın duyulmasının ardından yaptığı açıklamada iddiaların gerçek dışı ve çirkin olduğunu söyledi.

Haberlere göre, cinsel istismara uğradığını öne süren mahkumun avukatı Alexei Schacht, cezaevindeki bir soruşturmada bu şikayetin asılsız olduğunun saptandığını söyledi.

Ancak avukat Schacht, bunun sadece yetkililerin, saldırının gerçekleşip gerçekleşmediği ile ilgili yeterli kanıt bulunmadığı sonucuna varmış olduğu anlamına geldiğini belirtti.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.