Taşeron işçilerin son durumu; Bakan açıkladı, kimler kadrolu olacak?

Taşeron işçilerin sözleşmeli kamu çalışanı statüsüne alınmasıyla ilgili düzenlemeler netleşiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu bu konuda önemli açıklamalarda bulundu.

27 Mart 2016 Pazar 01:14
Taşeron işçilerin son durumu; Bakan açıkladı, kimler kadrolu olacak?






Taşeron işçilerin son durumu; Bakan açıkladı, kimler kadrolu olacak?

Kamuda çalışan taşeron işçilerin dört gözle beklediği haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. Soylu, taşeron işçilerin "özel statülü sözleşmeli personel" olarak istihdam edilecek olmasına ilişkin, "Çalışanlarımız hangi mali haklarla çalışıyorsa aynı mali haklarla bu sözleşmeyi imzalayacaklar. Yine önemli bir süreç daha var. 1 Kasım 2015'ten önce çalışıyor olacaklar ve halen çalışmaya devam ediyor olacaklar" dedi.

SORUMLULUKLARIMIZI YERİNE GETİRİYORUZ
 
Hükümet olarak tüm sorumluluklarını ve taahhütlerini yerine getirmeye  çalıştıklarını vurgulayan Soylu, taşeron işçilerinin yeni statüyle istihdamının  adımlarının atıldığını hatırlattı.
 
Soylu, ''Bu mühim bir adımdır. Bu önemli bir adımdır. Burada bir yeni  sistem kuruluyor. Yani sistem değişikliğine gidiyoruz. Bu taahhüdü ortaya  koyarken de bu sistem değişikliğini düşünüyorduk. Bugün bu adımı atarken de  değişikliği düşünüyoruz. Burada bu çalışanlarımızı bizim taahhüdümüz asıl işlerle  olandı fakat yaptığımız çalışmalar, değerlendirmeler, bize gelen talepler,  teşkilatlarımıza iletilenlerle elde ettiğimiz sonuçlar, hesaplar, maliyetler ve  bu konuda tüm ekonomi yönetimimizin yapmış olduğu analizler neticesinde hem asıl  işte çalışanlar hem de yardımcı işte çalışanları kamuda istihdam etme konusunda  çok önemli bir adım attık.'' şeklinde konuştu.
 
Kamuya alımlarda güvenlik soruşturmaları esas olacak
 
Kamuda istihdam edilecek işçilerle 3 yıllık sözleşme imzalanacağını  anlatan Soylu, kamuda farklı bir sistemin başlatılmış olacağına dikkati çekti.
 
İstihdama yönelik çalışmaların devam ettiğini dile getiren Soylu,  şunları kaydetti:
 
"Çalışma hayatı içerisinde bulunanlar 4/A statüsünde olacak.  Çalışanlarımız hangi mali haklarla çalışıyorsa aynı mali haklarla bu sözleşmeyi  imzalayacaklar. Yine önemli bir süreç daha var. 1 Kasım 2015'ten önce çalışıyor  olacaklar ve halen çalışmaya devam ediyor olacaklar. İş yerinde 12 ay yani kısa  sürede değil, 12 aylık bir çalışma biçimi şeklinde, kendi çalışma hayatlarını  devam ettiriyor olacak. Kamuda istihdama yönelik bir sınav olacak. Bu konudaki  detayları, değerlendirmeleri önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Her kamuda  istihdam edilen gibi güvenlik soruşturmaları esas olacak. Burada kamuya alınan  her vatandaşımız gibi kamuda istihdam edilme şartlarına uygun olacaklar. Bu  konuda taahhütlerimizi yerine getirmiş olacağız. Kamuda faklı bir sistemi  başlatmış olacağız. Maliye Bakanlığımız ve bizim bakanlığımız ile diğer tüm  bakanlıklarımızla birlikte çalışmalar devam etmektedir. Kanun TBMM'ye sevk  edildiğinde aziz milletimizle de bunları paylaşacağız. Bu konuda birçok  değerlendirmeler yapılıyor. Dönem dönem söyleyeceklerimiz olacaktır."
 
Soylu, bir gazetecinin "4/C'lilerle ilgili bir çalışma olacak mı?"  sorusuna, "Diğer statülerle ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. 4/C'lilerle  ilgili memur sendikalarımız ile ciddi bir şekilde sürdürüyoruz. Geçen gün de Kamu  Personeli Danışma Kurulumuzu gerçekleştirdik. Bu değerlendirmeleri kendi içimizde  de sağlıklı bir biçimde yaptık. Çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye 14 yıldır  bugünkü başarısını ve performansının ortaya koymuş olduğu sonucu maliye  disiplinine borçludur. Biz bir gelir ve gider hesabı yapmakla mükellefiz"  şeklinde yanıt verdi.
 
"Terör belası ve Paralel Yapı'yla ilgili ciddi adımlar atılıyor"
 
Türkiye'nin hızla gelişerek büyüdüğünü belirten Soylu, Türkiye'nin bu  hızını kesmek isteyenler olduğunu vurguladı.
 
Türkiye'nin bu heyecanını ve reform iştahını ortadan kaldırmaya  çalışanların, millettin iradesine sahip çıktığını unutmaması gerektiğinin altını  çizen Soylu, Türkiye'nin sağlam adımlar ve belirlediği vizyon çerçevesinde yoluna  devam ettiğini kaydetti.
 
"Hükümetimiz vizyon çerçevesinde adımlarını atıyor ama diğer taraftan  da 'Türkiye'nin başına musallat olan terör belasıyla mücadele ediyor. Yine diğer  bir musallatımız olan Paralel Yapı'yla mücadelesini yapıyor ve diğer taraftan da  hepimizin takip ettiği gibi uluslararası alanda da hem ülkemizin hem milletimizin  hem de bu coğrafyanın adımlarını sağlıklı, huzurlu ve vakar dolu bir şekilde  atmaya çalışıyor'' diyen Soylu, hükümetin bir taraftan vatandaşlarla temasını  sürdürdüğünü, bir taraftan da taahhütlerini yerine getirdiğini söyledi.
 
Hükümetin bunları yaparken çeşitli engellerle karşılaştığını ifade  eden Soylu, şöyle devam etti:
 
"'Bunları hep beraber yaşıyoruz ve görüyoruz. Maalesef hiç olmaması  gerekirken teröre meşruiyet kılıfı aramaya çalışanlar bir tarafta, hükümetin  demokratik meşruiyetinden kaynaklanan ve milletin gücünden kaynaklanan bu  heyecanını engellemek isteyenler de başka bir tarafta. Bunu görüyoruz. Her  sebepten, her vesileden Türkiye'nin bu hızını kesmeye çalışanlar, bu istikametini  ve bu yönünü değiştirmeye çalışanların varlığı da ortada duruyor. Bunu hep  beraber yaşıyor ve görüyoruz. Yüzde 49,5 oy demokrasilerde önemli hizmetlerin ve  huzurlu bir zaman diliminin kapısın açar. Ve yüzde 49,5 oy alan hükümetimiz bunun  istifadesini milletimizle paylaşmak, ülkemizle paylaşmak için  bir adım  atmaktadır. Ancak ifade etmeliyim ki demokrasinin bu şekilde işlemesini  engellemeye çalışanlar, Türkiye'nin ortaya koymuş olduğu ekonomik, sosyal ve  siyasal hedefleri ve istikametinden rahatsız olanlar var. Türkiye son 4 aydır  bütün bunlarla birlikte, dikkat edin Silopi'den Cizre'ye kadar, Sur'a kadar bir  taraftan teröre haddi bildirilmektedir."
 
Türkiye'nin elinin zayıflatılmaya çalışılmak istendiğine dikkati çeken  Soylu, "Türkiye bu konuda olan
tavrını, kararlılığını ve düşüncelerini hiç  eksiltmeden ortaya koyuyor ve bu coğrafyada kendi varlılığının ne kadar mühim  olduğunu bütün dünyaya anlatıyor" ifadelerini kullandı.
Son Güncelleme: 27.03.2016 01:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.