Anamur'a Suriyeli'lerin girmesine izin verilmedi

Suriyeli mültecilerin tercihi turistik bölgeler olunca yatırımcılar, işletmeci ve vatandaşlar isyan etti.

19 Nisan 2016 Salı 14:44
Anamur'a Suriyeli'lerin girmesine izin verilmedi






Anamur'a Suriyeli'lerin girmesine izin verilmedi


Suriyeli mülteciler, devletin açtığı kamplar yerine turistik bölgelerde kalmak için yola çıkınca, yetkililer de harekete geçti. Son derece sıkıntılı bir dönem geçiren Turizmciler ise isyan etti. 'Savaştan kaçanları dışlamıyoruz bu bize yakışmaz, ancak devlet onlara yer göstermiş kamp açmıŞ, oraları beğenmeyip turistik yerlere gelmeleri bizi zor durumda bırakıyor' diyerek dert yandılar.

Mersinin Anamur İlçesi'ne çalışmak için gelen Suriyeli 30 kişi, Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Suriyeliler'in Şanlıurfa'daki kampa gönderileceği belirtilirken, Belediye Başkanı MHP'li Mehmet Türe, "Devletin kampları varken, turizm sezonu öncesi ilçemize gelmelerine izin vermeyeceğiz" dedi.

İlçeye Suriyeli grubun geldiği ihbarını alan polis ve zabıta ekipleri, Atatürk Bulvarı'nda Suriyeliler'in bulunduğu aracı durdurdu. Kente izinsiz geldikleri belirlenen araçtaki 30 Suriye vatandaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Burada yapılan incelemede sığınmacıların Şanlıurfa'daki kampta olmaları gerektiği belirlendi. Suriyeli 35 yaşındaki Ahmet Emir'in lideri olduğu grubun Anamur'a çalışmak için geldikleri ancak çalışma izinlerinin olmadığı tespit edildi. 30 kişinin, yapılan işlemlerin arından Şanlıurfa'daki kampa gönderileceği bildirildi.

'DEVLETİN KAMPLARINDA KALSINLAR'

Belediye Başkanı Mehmet Türe, Suriyeliler'in Anamur'da kalma izinlerinin bulunmadığını söyledi. Suriyeliler'in Anamur'a gelmelerine izin vermeyeceklerini belirten Türe, şunları söyledi:
"Kimsenin savaş halindeki bir ülkenin vatandaşlarını dışladığı yok. Bizim dinimizde de bu durum yasaklanmıştır. Ancak zaten Devlet Suriyeliler'in kalacağı kamplar açmış. Orada kalmaları gerekir. Ancak Türkiye'ye gelenler bununla yetinmiyor ve ülkemizin en gözde yerleşim yerlerine gitmeye çalışıyorlar. Anamur'da ülkemizin en gözde yerlerinden birisidir. Turizm sezonunun başladığı şu günlerde izinsiz olarak ilçemizde kalmaları söz konusu değil."

İHBARLAR GELMEYE BAŞLADI

Öte yandan Anamur Belediyesi Zabıta ekipleri ve polisin yaptığı operasyonun ardından 155 Polis İmdat telefonuna ve 153 Alo Zabıta telefonuna Anamur'un çeşitli mahalle ve sokaklarında Suriyeli bulunduğuna dair ihbar telefonlarının gelmeye başladığı belirtildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.