Başarılı 500 öğrenci kayak öğreniyor

ERZURUM Büyükşehir Belediyesi, karneleri iyi  olan 500 ilk ve orta okul öğrencisine yarıyıl tatilinde kayak kursu veriyor. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, Erzurum'da kayak ve yüzme bilmeyen tek çocuk...

28 Ocak 2015 Çarşamba 11:22
Başarılı 500 öğrenci kayak öğreniyor






ERZURUM Büyükşehir Belediyesi, karneleri iyi  olan 500 ilk ve orta okul öğrencisine yarıyıl tatilinde kayak kursu veriyor. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, Erzurum'da kayak ve yüzme bilmeyen tek çocuk bırakmayacaklarını söyledi.
İlk ve ortaokulda okuyan 7- 14 yaş grubundaki başarılı öğrenciler, 2011 yılında düzenlenen Dünya Üniversite Kış Oyunlarında hizmete giren Konaklı Kayak Merkezinde haftada 2 gün, 5'er saat kayak kursu almaya başladı. Yarıyıl tatilinde 7 kayak öğretmeninin verdiği toplam 20 saat kayak dersinden yararlanan öğrencilerin kayak takımları, kıyafetleri, ulaşım ve öğle yemekleri belediye tarafından karşılanacak.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, eğitimine katkı sağladıkları çocukları, yarın birer milli sporcu olarak görmek istediklerini bildirdi. Belediyeye başvuran öğrencileri kayak kursuna aldıklarını ifade eden Kiremitçi, "Bu öğrenciler belki de geleceğin milli kayakçıları olacak. Amacımız geleceğimiz olan çocukları spora teşvik etmek. Kış sporları merkezi haline gelen Erzurum'da kayak yapmayan ve yüzme bilmeyen çocuk bırakmayacağız. Öğrencileri üç gruba ayırdık. Kayak öğretmenleri tarafından temel kayak eğitimi verilecek. Tatilden sonra da beden eğitimi öğretmenleri nezaretinde öğrenciler Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezinde kayak yapmaya devam edecek" diye konuştu.
Hayatında ilk kez kayak malzemesi giyerek kaymaya başladığını söyleyen kursiyerlerden Yasin Diler, "Arkadaşlarım belediyeye giderek isimlerimizi yazdırmış. Kursa alındığımızı duyunca heyecanlandım. İlk defa kayak yapıyorum. Kayak yapmak eğlenceli ama biraz zor. İki kez düştüm. Ama öğretmenlerimiz sayesinde bu sporu öğrenip iyi bir kayakçı olacağım. Böyle bir imkan verildiği için başkana teşekkür ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.