Bayındırlı üreticilerden kooperatif aracılığıyla ihracat atağı

İZMİR'in Bayındır İlçesi'nde 430 ortağıyla yer örtücü bitkilerde Türkiye üretiminin yüzde 90'ını karşılayan Bayındır Çiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Azerbaycan ve Irak'a ihracatını arttırdı. Bayındır Çiçek...

07 Mayıs 2015 Perşembe 09:46
Bayındırlı üreticilerden kooperatif aracılığıyla ihracat atağı






İZMİR'in Bayındır İlçesi'nde 430 ortağıyla yer örtücü bitkilerde Türkiye üretiminin yüzde 90'ını karşılayan Bayındır Çiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Azerbaycan ve Irak'a ihracatını arttırdı.
Bayındır Çiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nde 11 yıldan bu yana başkanlığı sürdüren Ersoy Sümerkan, Bayındırlı üreticinin gelirini arttırmak amacıyla çalıştıklarını söyledi. İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri başta olmak üzere birçok ile satış yaptıklarını ifade eden Ersoy Sümerkan, Azerbaycan ve Irak'a ihracatın arttığını açıkladı. Bayındırlı üreticilerin ilçeye, yılda ortalama 100 milyon TL'lik katkı sağladığına değinen Sümerkan, şöyle konuştu:
"Hedefimiz; çiçekçilikle uğraşan küçük aile şirketlerinin gelirlerini iki katına çıkartmak. Üreticilerimizin ekonomisine katkı sağlarken, bilgi ve becerilerini de arttırmış oluyoruz. Bayındır'da yaklaşık 40 milyon yer örtücü bitkisi, 40 milyon çalı türü, 10 milyon da ağaç türü bitkiler üretiliyor. İlçemizde 600 aile bu işten geçimini sağlıyor."
LİMON SERVİ FİDANI ÜRETİMİNDE LİDER
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yaparak sözleşmeli üretim modelini geliştirdiklerini kaydeden Sümerkan, birçok belediyenin bunu örnek aldığını ve şimdilerde devlet politikası haline geldiğini vurguladı. Ürünlerin pazarlanmasını sağlayarak çiftçiye destek olduklarını dile getiren Başkan Sümerkan, şöyle konuştu:
"Küçük çalışmalarımızla büyüdük ve rekora imza atmaya başladık. Kooperatifimizde dış mekan süs bitkileri, çalı türü mevsimlik ağaç grupları, yer örtücü bitkiler üretiliyor. Yer örtücü bitkilerde Türkiye üretiminin yüzde 90'ını karşılıyoruz. Limon servi fidanı üretiminde de oldukça iddialıyız. Türkiye'de 1 numara olduğumuzu söyleyebilirim. Saksılarda ürettiğimiz limon servi fidanını almak isteyen herkes buraya geliyor."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.