Çamsarı: Tıp fakültesi hastanesi personel açısından felç durumda

İbrahim MAŞE/ MERSİN, ()  MERSİN Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Çamsarı, Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ciddi personel eksikliği bulunduğunu, bu nedenle bazı servislerin tam anlamıyla hizmet vermediğini belirterek, "Hastanemizin...

26 Ocak 2015 Pazartesi 16:11
Çamsarı: Tıp fakültesi hastanesi personel açısından felç durumda






Çamsarı: Tıp fakültesi hastanesi personel açısından felç durumda

İbrahim MAŞE/ MERSİN, ()  MERSİN Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Çamsarı, Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ciddi personel eksikliği bulunduğunu, bu nedenle bazı servislerin tam anlamıyla hizmet vermediğini belirterek, "Hastanemizin cihazdan ziyade, personel sorunu var. Felç durumdayız" dedi.
Üniversitenin 4'üncü rektörü olarak 1.5 ay önce göreve başlayan Prof.Dr. Ahmet Çamsarı, senato salonunda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Rektör Yardımcıları İktisat Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. İsmail Yağcı, Fen Edebiyat Fakültesi'nden Prof. Dr. Hakan Arslan, Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Ali Kaya ve Genel Sekreter Vedat Güngör'ün de kendisine eşlik ettiği Rektör Prof.Dr. Çamsarı, üniversite hakkında bilgiler verdi, soruları yanıtladı.
'1035 KADROYA İHTİYACIMIZ VAR'
Tıp fakültesi hastanesinin bazı eksikleri olduğu için ruhsatını alamadıklarını belirten Prof.Dr. Çamsarı, hastanenin şu anda kanalizasyon ve otopark sorunu olduğunu söyledi. Yeni aldıkları cihazlarda hiçbir sorun olmadığını ancak eski cihazlarda sorun olduğunu kaydeden Prof.Dr. Ahmet Çamsarı şunları söyledi:
"Şu unutulmamalı biz 350 yataktan 700 yatağa çıktık. Şu an devletten hastane için ek ödenekler alıyoruz. Hastanemizin cihazdan ziyade personel sorunu var. Felç durumdayız. Hocamız var, eksiğimiz yok, istersek fazlasını da alabiliyoruz. Binamız var ve cihazlarımız tam. Fakat sağlık çalışanımız yok. Teknisyen, tekniker, hemşire konusunda çok büyük eksiğimiz var. 1035 kadroya ihtiyacımız var. Ama devletin bunu bize vermesi çok güç. En az 300 kadroya ihtiyacımız var ki hastanenin yoğun bakımlarını açabilelim, çocuk küvezlerini maksimum çalıştırabilelim, gelen hastayı çevirmeyelim. Şahsi özveri olarak buna enerjimiz var ama hemşire ve sağlık çalışanı ihtiyacımızı tamamlamamız lazım. Bu konuda bir çok yerle de temasımız var, özellikle İş-Kur'dan destek alıyoruz. Şu an Mersin'in en büyük sorunu bu."
'YENİŞEHİR KAMPUSU'NÜ TAŞIYABİLİRİZ'
Göreve geldiği ilk haftada para kasasının çalındığını belirten Rektör Prof.Dr. Çamsarı, Döner sermayeden çalınan 300 kilo ağırlığındaki kasada, büyük bölümü yerine konulabilecek ihaleleri ilgilendiren belgeler olduğu halde telafisi zor belgelerin de oldunu anlattı. Prof.Dr. Çamsarı, şöyle konuştu:
"Kasa şehir dışında, havaya uçurulmuş olarak bulundu. Bu tür şeylerin hizmeti veya kontrolü aksatmasına izin vermeyeceğiz. Ayrıca yağmur sorunu da büyük bir sorun. Yağmur sonrası su almayan binamız yok denecek kadar az. Eski binalarımız çok ama yeni binalarımızdan da su alanlar var. Bunların çoğunun çözümü anında gideriliyor ama bazı binalar temelden altyapı değişimi gerektiriyor. Örneğin Yenişehir Kampusumüzdeki sorunlar tamirle çözülecek gibi görünmüyor. Eğitim fakültemizin taşınması ile ilgili yakın zamanda anket yaparak merkez Çiftlikköy Kampüsü'ne taşınması için harekete geçeceğiz. Bunları da 2 yıl da yapmayı planlıyoruz. Su ürünleri ve ziraat gibi konularda olması gereken yerden daha da gerideyiz. Ayrıca kanser hastanesini de bir an önce bölgeye kazandırmamız gerekiyor. Denizcilik fakültesine çok önem veriyoruz ama bu konuda yetişmiş akademik personel bulmakta zorlanıyoruz. Engellendiğimiz durumlar var ama bu sorunları çözeceğiz. Arazi sorusuna gelirsek, 2B arazilerinin kat karşılığı verilmesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Bu konuyla ilgili davalar sürüyor ancak bunlarda da kararın kamu kurum lehine olması bekleniyor."
GÜNEŞ ENERJİSİ İÇİN HAREKETE GEÇTİK
Rektör Prof.Dr. Ahmet Çamsarı, 2 yıllığına 25 milyon TL ödenek aldıklarını açıklayan şöyle konuştu:
"Bu para bizim bina yapım sorunlarımızı büyük ölçüde çözecek. Para sıkıntımız yok. Hukuksal ve mevzuat anlamında sorunlarımız var. Beni destekleyen bir sürü kişi oldu, merkez iktidar da desteklemişse onlara da teşekkür ediyorum. Ben istiyorum ki her kesimden destek alayım. 5 megavatlık bir enerji üretimi için 15 milyon TL'lik bir yatırım gerekiyor. Bu paranın büyük bir kısmını kredi çekerek bulabiliyoruz. Ancak bazı üniversiteler yaptıkları fizibilite çalışmalarında verimlilik elde edilemediğini ortaya koyuyor. Mersin'in güneş yoğunluğu fazla diye seviniyoruz ama bazı diğer faktörler de var. Bu projenin fizibilitesini yapmamız lazım. Bu projeyle ilgili karar aşamasındayız. "
Prof.Dr. Ahmet Çamsarı, öğrencilerle de diyalog içerisinde olma kararlılıklarının devam ettiğini, siyasi olmayan, insan temelli ve yapabilecek istekler için de her zaman çözüm bulma gayreti içinde olacağını ekledi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.