EMNİYET MÜDÜRÜ, TRAFİKTEKİ SORUNLARA DİKKAT ÇEKTİ

Tufan HAMARAT/İZMİR, () - İZMİR'de düzenlenen Fahri Trafik Müfettişleri toplantısına katılan İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, trafikte yaşanan sorunlara dikkat çekip, tüm kurumların topyekün seferberlik anlayışıyla çalışması gerektiğini...

26 Aralık 2014 Cuma 13:16
EMNİYET MÜDÜRÜ, TRAFİKTEKİ SORUNLARA DİKKAT ÇEKTİ






Tufan HAMARAT/İZMİR, () - İZMİR'de düzenlenen Fahri Trafik Müfettişleri toplantısına katılan İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, trafikte yaşanan sorunlara dikkat çekip, tüm kurumların topyekün seferberlik anlayışıyla çalışması gerektiğini kaydetti. İzmir'de ayda yaklaşık 15 milyon TL'lik trafik cezası tutanağı hazırlandığını, ancak ihlallerde bir azalma görülmediğini dile getiren Uzunkaya, "İhlal yapanın hem adli hem de maddi olarak canının yanması gerekiyor" dedi.
Fahri Trafik Müfettişleri Toplantısı, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İzmir eski İl Emniyet Müdürü Halil Tataş, İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, fahri trafik müfettişleri ve davetliler katıldı. Emniyet Amiri Şamil Özsagulu, fahri trafik müfettişlerinin görev çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. 1997 yılında hayata geçirilen proje kapsamında, 1 Mayıs 1997 ile 30 Kasım 2014 tarihleri arasında fahri trafik müfettişlerinin 364 bin 348 tutanak düzenlediğini, İzmir'de yalnızca bu yıl hazırlanan 9 bin 88 tutanağın cezaya dönüştürüldüğünü kaydetti.
KAZALAR AZALMIYOR
Daha sonra İl Emniyet Müdürü Uzunkaya, trafikteki sorunlarla ilgili düşüncelerini paylaştı. Her yıl binlerce insanın trafik kazasında hayatını kaybettiğine, on binlercesinin de yaralandığına dikkat çeken Uzunkaya, şunları söyledi:
"1996 ve 1997 yılları, Türkiye'de bugüne kadar trafik kazalarında ölüm sayısının 5 bin 600'leri bulduğu en yüksek yıllardır. Tabi bu rakamın bir de görünmeyen boyutunu eklediğimizde, yani tedavi sürecinde hayatını kaybetmesini de hesaba katarsak bir o kadar daha ölümün olduğunu biliyoruz. Bu da ülkemizde her yıl 8- 10 bin civarında insan kaybı olarak karşımıza çıkan büyük bir yıkım tablosu olduğunu gösteriyor. Türkiye genelinde 20 binin üzerinde fahri trafik müfettişi görev yapıyor, kentimizde de 1600 civarında. Kentimizde 1997'den bu yana, bin 600'e yakın fahri müfettişimiz görülüyor, güzel bir rakam ama bu bunların 375'i trafik suçu tespit tutanağı hazırlıyor. Biz üzerimize düşeni yapma gayretindeyiz, amacımız bir vatandaşımızın bile olsa ölmesini, 10 vatandaşımızın bile olsa yaralanmasını engellemek. Ama bakıyoruz ki kaza rakamları ne kadar cezai işlem uygularsanız uygulayın değişmiyor. O zaman topyekün seferberlik gibi bu konularla mücadele etmemiz gerekiyor."
'İHLAL YAPANIN CANI YANMALI'
Trafik cezalarının sorunu çözmede yetersiz kaldığını da sözlerine ekleyen Uzunkaya, "İzmir'de günlük 500 bin TL aylık 15 milyon TL tutarında trafik cezası tutanağı düzenliyoruz. İhlal düşüyor mu düşmüyor. Demek ki trafik cezaları trafiğin sorununu çözmede tek başına yeterli değil. Trafik cezası o kişinin canını yakmıyorsa, onun size geri dönüşü olmuyor. Ceza yazıyorsunuz araç sürücüsü babasının holdingine gidiyor, babası o parayı ödüyor, bunun hiçbir esprisi yok. İhlal yapanın hem adli hem de maddi olarak canının yanması gerekiyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.