FUTBOL SAYESİNDE UYUŞTURUCUDAN KURTULDULAR

Hasan KAYA-Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, () - DÜZCE'nin Aziziye Mahallesi'nde spor ile gençlerin uyuşturucudan kurtulması için mahallenin amatör futbol kulübü yeniden canlandırılarak gençler spora yönlendirildi. 100 lisanslı futbolcusu bulunan Aziziyespor'da...

30 Aralık 2014 Salı 10:53
FUTBOL SAYESİNDE UYUŞTURUCUDAN KURTULDULAR






Hasan KAYA-Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, () - DÜZCE'nin Aziziye Mahallesi'nde spor ile gençlerin uyuşturucudan kurtulması için mahallenin amatör futbol kulübü yeniden canlandırılarak gençler spora yönlendirildi. 100 lisanslı futbolcusu bulunan Aziziyespor'da 25 genç futbol sayesinde uyuşturucudan kurtuldu. Aziziyespor Kulübü Başkanı Murat Postoğlu hedeflerinin şampiyonluk değil, sadece gençleri uyuşturucudan kurtarmak olduğunu söyledi.

Düzce'nin en büyük mahallelerinden olan Aziziye'de uyuşturucu kullanımının önüne geçmek için mahallede yaşayanlar bir araya gelerek neler yapacaklarını tartıştılar. Gençlerin spor ile uğraşarak uyuşturucudan uzak tutulması ve kurtarılması hedef alınarak mahallenin 1967 yılında kurulan amatör futbol takımına sahip çıkıldı. 2 yıl önce yönetim yenilenirken, uyuşturucu kullanan gençler futbola yönlendirildi. İki yıl içerisinde Aziziyespor'un lisanslı futbolcu sayısı 100'e ulaşırken, bunlardan 25'i uyuşturucu kullanan gençlerden oluştu. Bazı gençler tedavilerini olurken futbol sayesinde de uyuşturucudan uzak kaldı. Bazı gençler ise sadece kendilerini futbola vererek uyuşturucudan kurtuldu.
Vaizlik yapan Ömer Meydan aynı zamanda takımın da antrenörlüğünü yapıyor. Gençler çok sevdikleri Ömer Meydan'ın sözünden ayrılmıyorlar. Ömer Meydan ile amatör ligde mücadele eden Aziziyespor geçtiğimiz yıl şampiyon olarak Süper Amatör Lige yükseldi. Aziziyespor bulunduğu grupta namaglup liderliğini sürdürüyor.
SPOR SAYESİNDE HAYATA TUTUNDUK
Aziziyespor'un futbolcularından M.A. spor sayesinde uyuşturucudan kurtulduğunu söyleyerek, "Liseden sonra okula devam etmedim. Çevre faktörleri başka şeylere sürükledi. Bizi spora yönlendirecek, yol gösterecek kimse olmadı. Geçtiğimiz yıl spor sayesinde uyuşturucudan kurtuldum. Tedavi olmadım, sadece kendimi spora verdim. Çok yakın arkadaşım vardı. Bir binada sabah saat 5 gibi uyandık. Uyuşturucudan donmuş haldeydik. Kardeşlerimiz görünce çok utandık. Biz bundan kurtulalım dedik. Spor sayesinde hayata tutunduk. Elimizden tutan herkese teşekkür ederiz" dedi.
BEYİNLERİNE OKSİJEN GİTMEYE BAŞLADI
Ömer Meydan gençlerin uyuşturucudan kurtarmak için spora yönlendirdiklerini açıklayarak, "İlimizde, ülkemizde ve dünyada çok büyük sıkıntı uyuşturucu. Biz de ne yaparız diye yola çıktık. Aziziye Mahallesi Düzce'nin en büyük mahallelerinden birisi. Hızlı bir program yaptık. Ben aslında dini derslerle bu işe başladım. Katılım vardı ama istediğimiz düzeyde değildi. Bizim tek çıkış noktamız spordu. Aziziyespor'u yeniden tescil ettirdik. İdmanlara başladık ve 4 ay sonra çocukların beynine oksijen gitmeye başladı. Yavaş yavaş kendilerine gelmeye başladılar. Bırakanlar var, bırakmaya uğraşanlar var. Ciddi mesafe kat ettik" diye konuştu.
HEDEF ŞAMPİYONLUK DEĞİL, GENÇLERİ UYUŞTURUCUDAN KURTARMAK
Aziziyespor Kulübü Başkanı Murat Postoğlu ise yola şampiyonluk hedefi ile değil, gençleri uyuşturucudan kurtarmak hedefi ile çıktıklarını söyleyerek, şöyle konuştu:
"Biz gençlerimizi uyuşturucudan uzak tutmak için futbolu ikinci plana attık. Gençlerimiz neden bu hale düşüyor diye kendimize sorarak elimizden geleni yapmak için çabalamaya başladık. 15 tane uyuşturucu kullanan arkadaşımızın Bolu'da tedavilerini yaptırdık ve kulübe aldık. Geçen yıl şampiyon olduk. Bize "Başarılısınız futbolcu alın" dediler. Biz "Hayır, bu takıma uyuşturucu kullanan çocukları alacağız" dedik ve almaya devam ediyoruz. Çünkü bizim amacımız buydu. Biz büyük şampiyonluklar beklemiyoruz. Bizim hedefimiz gençleri sporla uyuşturucudan kurtarmak. Aziziyespor'u kurduktan beri mahallemizde uyuşturucu kullanımında düşüş var. Biz mücadelemize devam edeceğiz"

FOTOĞRAFLI 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.