Hakkari'de Kobani İçin 24 Saatlik Oturma Eylemi

HAKKARİ'de Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokrasi Partisi (HDP) öncülüğünde, terör örgütü IŞİD'i protesto emek ve Kobani'ye destek amaçlı 24 saatlik oturma eylemi başlatıldı.

27 Eylül 2014 Cumartesi 21:40
Hakkari'de Kobani İçin 24 Saatlik Oturma Eylemi






Hakkari'de Kobani İçin 24 Saatlik Oturma Eylemi

Behçet DALMAZ/ HAKKARİ, () - HAKKARİ'de Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokrasi Partisi (HDP) öncülüğünde, terör örgütü IŞİD'i protesto emek ve Kobani'ye destek amaçlı 24 saatlik oturma eylemi başlatıldı.
DBP ve HDP İl örgütünün çağrısı ile saat 18.00'de DBP Hakkari il binası önünde toplanan yaklaşık bin kişi Kobani'ye destek için yürüyüş ve oturma eylemi başlattı. Bulvar Caddesi'ne kadar yürüyen kalabalık, Türkçe ve Kürtçe, ‘Kahrolsun IŞİD İşbirlikçi AKP’, 'Her yer direniş her yer Kobani’, ‘Kobani halkı yalnız değildir’ sloganları atarak 24 saatlik oturma eylemi başlattı. Kobaniye destek için başlatılan oturma eylemine HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Hakkari Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi, HDP ve DBP Yönecileri, bazı STK temsilcilerinin de bulunduğu yaklaşık 150 kişi destek verdi. Sık sık slogan atan ve Bulvar Caddesini çift yönlü trafiğe kapatıp ateş yakan grup, yarın gece saat 00.30'a kadar eylemlerini sürdürecek.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.