Hakkari'de Oturma Eylemini, KPSS Bitirdi

HAKKARİ'de Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokrasi Partisi (HDP) öncülüğünde, IŞİD'i protesto amacıyla dün gece başlatılan ve 24 saat sürmesi planlanan oturma eylemine, KPSS nedeniyle sabah saatlerinde...

28 Eylül 2014 Pazar 12:26
Hakkari'de Oturma Eylemini, KPSS Bitirdi






Hakkari'de Oturma Eylemini, KPSS Bitirdi

Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - HAKKARİ'de Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokrasi Partisi (HDP) öncülüğünde, IŞİD'i protesto amacıyla dün gece başlatılan ve 24 saat sürmesi planlanan oturma eylemine, KPSS nedeniyle sabah saatlerinde son verildi.
Kobani'ye destek ve IŞİD'i protesto etmek amacıyla DBP Hakkari il binası önünde dün saat 18.00'de başlatılan 24 saatlik oturma eylemi, bugün orta öğretim düzeyinde yapılacak KPSS nedeniyle erken sona erdirildi. 
Oturma eyleminin bittiğini basın açıklamasıyla duyuran HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, eylemin amacına ulaştığını söyledi. Milletvekili Zozani şöyle dedi:
"Dün akşam başlatmış olduğumuz oturma eylemini bu sabah saat 09.00 itibariyle bitirdik. Oturma eylemimizin amacı, Kobani'de gerçekleştirilmek istenen katliama karşı duyarlılık geliştirmekti. IŞİD çetelerinin Kobani halkına karşı 14'üncü gününe giren imha saldırısı amacına ulaşmamıştır. Kürt halkı, yediden yetmişe Kobani halkına sahip çıkmıştır. Çok iyi biliniyor ki, bu çetelerin arkasında uluslarası güçlerin desteği var. Bu kaos amaçlı IŞİD çetesi ve bunu besleyenlerin içerisinde Türkiye'nin de olduğunu biliyoruz. Eylemimizin bir amacı da AKP hükümetinin bu yanlıştan geri adım atmasını sağlamaktır. Kürt halkı ne pahasına olursa olsun kendi onurunu, kendi geleceğini koruyacaktır. Tarih boyunca çok ağır bedeller ödemiş bir halkız. Ama biz kazanacağız, halkımız kazanacaktır. Kürt halkının Ortadoğu coğrafyasında güçlenmesi Türkiye Cumhuriyeti'ne hiç bir zarar vermeyecektir"

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.