Heyelanın böldüğü yolun karşısına iple geçiyorlar

Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, () - KAHRAMANMARAŞ'ta heyelan nedeniyle ikiye bölünen yolu kullanmak zorunda olan mahalleli, yürürken düşmemek için direğe bağladıkları ipe tutunarak karşıdan karşıya geçiyor. Mahalle sakinleri,...

11 Mart 2015 Çarşamba 12:25
Heyelanın böldüğü yolun karşısına iple geçiyorlar






Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, () - KAHRAMANMARAŞ'ta heyelan nedeniyle ikiye bölünen yolu kullanmak zorunda olan mahalleli, yürürken düşmemek için direğe bağladıkları ipe tutunarak karşıdan karşıya geçiyor. Mahalle sakinleri, her yolu denediklerini ancak kimsenin yolun yapımı için çalışma yapmadığını savundu.
Kent merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunan 5 bin nüfuslu Fatmalı Mahallesi'nin Şahinbey Sokağı'nda son zamanlarda etkili olan yağışlar nedeniyle heyelan meydana geldi. Heyelan nedeniyle Bekir Kavun'un evinin bahçesiyle birlikte sokak ikiye bölünerek kullanılamaz hale geldi.
Olayın ardından mahalle sakinlerinin müracaatlarına rağmen sokak onarılmayınca mahalle sakinleri kendilerince ilginç bir çözüm geliştirdi. Mahalle sakinleri, yürürken düşmemek için bir ucunu telefon direğine, diğer ucunu ise brikete bağlayarak yolun karşısına geçiyor. Çocukların okula gitmek için sokağı kullanmak zorunda olduğu yoldan geçerken tedirginlik yaşayan ve güçlük çeken mahalleli, yetkililerden yolun onarılmasını istedi.
Mahalle sakinlerinden Süleyman Kavun, hayvanlarına yem götüremediğini belirterek, "Bizim sahibimiz yok. Burası böyle ve yollarımız kapalı. Arabanın birisi karşıda ve adam evinin önüne getiremiyor. Benim besihanem var ve hayvanlarıma yem getiremiyorum. Nereye gittiysek tamam diyorlar ama yapmıyorlar. Bizim çaremiz yok" dedi.
Cuma Kavun ise tedirginlik yaşadıklarını ifade ederek, "Burası belediye iken mahalle oldu. Heyelanla yol ortadan ikiye bölündü. Üstte yaşayanlar olarak tedirginlik içerisindeyiz. Yetkililerden önemle buranın çözülmesini istiyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.