İçişleri Bakanlığından Gelen Heyet, Dbp'li Hakkari Belediye Başkanı İle Görüştü

İÇİŞLERİ Bakanlığı Araştırma ve Etütler Merkezi (AREM) Başkanı Selim Çapar, Hakkari'nin sorunlarını yerinde tespit etmek ve bu sorunları yerel yönetimlerden alıp, proje halinde İçişleri Bakanlığı'na iletmek için DBP'li Hakkari...

17 Kasım 2014 Pazartesi 19:59
İçişleri Bakanlığından Gelen Heyet, Dbp'li Hakkari Belediye Başkanı İle Görüştü






İÇİŞLERİ Bakanlığı Araştırma ve Etütler Merkezi (AREM) Başkanı Selim Çapar, Hakkari'nin sorunlarını yerinde tespit etmek ve bu sorunları yerel yönetimlerden alıp, proje halinde İçişleri Bakanlığı'na iletmek için DBP'li Hakkari Belediyesi'ni ziyaret etti.

Hakkari ile ilgili temel sorunlar ve bu sorunların nasıl giderilebileceği konular için İçişleri Bakanlığı Araştırma ve Etütler Merkezi (AREM) Başkanı Selim Çapar ve beraberindeki heyet, Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu ve Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi'yi ziyaret etti. Yapılan görüşmelerde Çapar, Hakkari için eğitim ve çocuk üzerine projelerin geliştirilmesi gerektiğini, bunun önemli olacağını belirtti. Çapar, "Türkiye'deki bütün illeri gezip yerel yönetimler ile görüşmeler yaparak illerin sorunları üzerinde durup, bu sorunları proje halinde Bakanlığımıza sunuyoruz. Hakkari için çocuk ve eğitimi önemli buluyoruz. Tabi sizler sorunların içinde olan seçilen yöneticiler her şeye daha yakınsınız, biz sizin talep ve söylemleriniz üzerinde duracağız" diye konuştu.

"TEMEL SORUNLAR: SU, YOL, KANALİZASYON VE İMAR"

Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu ise Türkiye'ye göre Hakkari'nin hizmette geride kaldığını ve temel hizmet ihtiyaçlarından mahrum bırakıldığını belirterek, "Hakkari için sosyal hizmetlerden söz etmek ve bunun üzerine proje geliştirmek doğru olmaz. Çünkü Hakkari'de çok ciddi temel yaşam ihtiyacı olan sorunlar var. Mesela su, yol, kanalizasyon ve imar gibi bir kentin temeli olan sorunlar. Öncelikli sorunlarımız bunlar. Bu sorunlar giderilmesi ve iyileştirilmesi gerekmektedir. Çocuk ve eğitim önemli tabi kentin bir eğitim sorunu varsa bu fazlası ile ana dil eksikliğinden kaynaklanıyor. Eğitimin ana dilinde verilmesi gerekir ki başarı sağlanabilsin. Bu bizim için çok önemli. Yani demokratik, eşitlikçi bir yaşam olacaksa bunlar Hakkari için ilk sıradadır" diye konuştu.

Yapılan görüşmelerin hepsini not eden (AREM) Başkanı Selim Çapar, tüm sorun ve talepleri proje halinde İçişleri Bakanlığ'ına sunacağını belirtirken, Başkan Dilek Hatipoğlu bu ziyaretten çok memnun kaldıklarını ve bunun Hakkari için çok önemli bir görüşme olduğunu söyledi. Heyetin, kentteki bazı STK Temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve kentin ileri gelenleriyle de görüşmeler yapacağı belirtildi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.