İzmir'de Engellilerden Belediye Önünde Eylem

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin, Konak Center'da kiracısı konumundaki Türkiye Sakatlar Derneği'nin tahliyesi için 4'üncü İcra Hukuk Mahkemesi'nde dava açmasına tepki gösteren engelliler, Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı....

05 Kasım 2014 Çarşamba 16:05
İzmir'de Engellilerden Belediye Önünde Eylem






İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin, Konak Center'da kiracısı konumundaki Türkiye Sakatlar Derneği'nin tahliyesi için 4'üncü İcra Hukuk Mahkemesi'nde dava açmasına tepki gösteren engelliler, Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı. Engelliler, eğitim ve sosyalleşmek için kira ödemek istemediklerini, yalnızca dernek bürosu için kira ödemek istediklerini kaydederken; belediye tarafından yapılan açıklamada, uygulamanın yasal zorunluluk olduğu bildirildi.
Konak Center'daki Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi önünde toplanan yaklaşık 50 engelli, bugün saat 13.30'da Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önüne geldi. Tekerlekli sandalye ve koltuk değnekleriyle ilerleyen engelliler, eğitim için ücret ödemek istemediklerini belirterek Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu aleyhine slogan attı. Ellerinde, 'Engelsiz İzmir nerede? Engelliler eğitim ve sosyalleşmek için kira ödemek istemiyor. Aziz Kocaoğlu bir engel de sen getirme' yazılı dövizler taşıyan engelliler adına Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şube Başkanı Erdem Çerçioğlu basın açıklaması yaptı.
EĞİTİM YAPILAN 3 YER İÇİN KİRA ÖDEMEK İSTEMİYORUZ
Kira ile ilgili daha önce de sorunlar yaşadıklarını aktaran Başkan Çerçioğlu, "Derneğimiz söz konusu 4 ofis için 2009 ve 2012 yılları arasında Büyükşehir Belediyesi'ne 20 bin TL kira bedeli ödemesi yaptı. Derneğimizin, engelli arkadaşlarımıza ücretsiz olarak eğitim verdiği bu bürolara kira bedeli olarak aylık bin 250 TL kira ödemesi gerekmektedir. Geriye dönük olarak yaklaşık 16 bin TL'lik kira borcunu ödeyemedik. Bugüne kadar, çeşitli kurslara 360 arkadaşımız katıldı. Bazı engellilere maddi destekte bulunuldu. Engellilere, 74 akülü, 126 tekerlekli, 18 özellikli çocuk sandalyesi, 33 baston, 29 koltuk değneği, 12 volkır, 22 hasta yatağı, 3 ortopedik yatak ve 10 kanedyen tarafımızca dağıtıldı. Derneğimiz bu hizmetleri ücretsiz ve gönüllü olarak yerine getirmektedir. Belediyeler kanununda, kamu yararı görülen konularda belediye bütçesinden pay aktarılması söz konusu. Yasal olarak derneğimize ödenek aktarılmasında bir mani yok, ancak biz bunun için bile başvuruda bulunmadık. Ancak ne yazık ki, Büyükşehir Belediyesi hizmetlerimize ortak olması teklifimize olumlu yanıt vermemekte. Bizler eğitim için kullanılan 3 ofise kira ödemek istemiyoruz, dernek faaliyetleri için kullanılan bir ofisin aidatla yaklaşık 400 TL'yi bulan kirasını ödeme taraftarıyız" diye konuştu. Belediyenin önünde bir süre bekleyen engelliler, sorun çözülünceye kadar eylemlerine devam edeceklerini bildirdi.
DUYGU SÖMÜRÜSÜ İDDİASI
Konuyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi de yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi'nin, Konak Katlı Otopark altında bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait 29, 43, 44, 46 numaralardaki 4 dükkanı ihaleyle kiraladığını, bunun da Büyükşehir Belediyesi Encümeni'nin 31 Mart 2011 tarihli toplantısıyla karara bağlandığı vurgulandı. Açıklamada, "2014-2015 dönemi için de her bir dükkana 235 - 240 lira arasında değişen (emsal dükkanlara oranla çok daha düşük) bedeller saptanmıştır. Dernek yöneticileri de, kendilerine bildirilen bu bedelleri kabul ederek kira sözleşmesine imza atmıştır. Ancak bugün gelinen noktada, Türkiye Sakatlar Derneği, Büyükşehir Belediyesi'ne olan 28 bin lira tutarındaki kira borcunu ödemeyi kabul etmemektedir. İmza attıkları kira sözleşmesinin gereklerini yerine getirmeyerek ödemelerini yapmayan dernek yöneticileri, bu yetmiyormuş gibi, Belediyemizi 'engellileri yalnızlığa iten' bir kurum olarak göstermeye çalışmakta ve gerçek dışı beyanlarla duygu sömürüsü yapmaktadır. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin böylesine ağır bir ithamı kabul etmesi söz konusu değildir. Belediyemiz, ihale ile kiralanmış gayrimenkullerin kira bedellerini tahsil etmekle yükümlüdür. Yapılanlar 'keyfi' değil, kanuni bir zorunluluktur" denildi.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.