Karaman maden ocağı son dakika, umutlar tükeniyor

GÜNEYYURTLU ESKİ BAKAN ÜNLÜ BÖLGEDE CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ile Devlet eski Bakanı Fikret Ünlü, maden ocağının bulunduğu yere saat 00.00 sıralarında ulaştı. AFAD yetkililerinden bilgi alan Akkaya ile Ünlü, madenci...

29 Ekim 2014 Çarşamba 01:33
Karaman maden ocağı son dakika, umutlar tükeniyor






Karaman maden ocağı son dakika, umutlar tükeniyor

GÜNEYYURTLU ESKİ BAKAN ÜNLÜ BÖLGEDE
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ile Devlet eski Bakanı Fikret Ünlü, maden ocağının bulunduğu yere saat 00.00 sıralarında ulaştı. AFAD yetkililerinden bilgi alan Akkaya ile Ünlü, madenci yakınlarıyla da görüşüp teselli etmeye çalıştı. Kendisinin Karaman'ın Ermenek İlçesi'ne bağlı Güneyyurt Beldesi'nden olduğunu söyleyen eski bakan Ünlü, "Ben de buralıyım. Geçmiş olsun demeye geldim. Büyük bir acı tabi, acıyı paylaşmaya geldik. Ne faydamız olabilir ona bakıyoruz" dedi.
Ekiplerin çalıştığını büyük bir gayret olduğunu söyleyen Ünlü, kriz merkezinde bakanlarla da görüştüğünü de belirten Ünlü şunları söyledi: "Çok büyük acı hepsi yakınlarımız. Hepimiz bu köylerdeniz. Şuanda başka bir şey söyleyemiyorum."
SİYASET KONUŞMAK İÇİN DOĞRU ZAMAN DEĞİL
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya da şöyle konuştu: "Türkiye'nin iş kazaları ile imtihanı devam ediyor. Ne yazık ki hergün tekrar sınıfta kalmanın üzüntüsü yaşıyoruz. Böylesine bir kaza, ama kaza demek istiyorum, görünmüyor. Madencilikte insanların milyonlarca metreküp suyun altında kalması, madencilik tarihinde bir örneği var mıdır bilmiyorum. Siyaset konuşmak için çok doğru bir zaman değil. İçeride kurtarılmayı bekleyen işçiler ve kurtarılmasını bekleyen aileler çocuklarıyla beraber burada. Onlara destek olmaya acılarını paylaşmaya, sevinçlerine ortak olmaya geldik. Umarım sevinçlerine ortak oluruz. Bakanlarla görüştük onlar da içeride ne olduğu konusunda bilgi sahibi değiller. Çünkü su var, suyun boşaltılmasıyla ilgili ekipmanların tamamlanmasınıa bekliyorlar. Bir kısım su çekiliyor, ama yeterli olmadığı söyleniyor. Takviye ekipmanlar bekleniyor. Umarım en kısa süreç içinde su boşaltılır."
Akkaya, suyun çamurlu olduğunu, plastik boruların yeterli olmadığını çelik borular ve güçlü pompaların beklendiğini belirtti.
Zonguldak ve Kütahya Türkiye Taş Komuru işletmelerinden gelen 42 kişilik kurtarma ekibi de maden ocağına ulaştı.
AFAD: KOORDİNASYON MERKEZİ KURULDU
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), mobil koordinasyon merkezini bölgede konuşlandırdı. AFAD'dan yapılan açıklamada, 'Acil durum müdahale çalışmalarının etkin yönetilmesine yardımcı olacak AFAD Mobil Koordinasyon Merkezi de olay mahalline konuşlandı. Madendeki suyun tahliyesini sağlayacak 2 büyük motopomp çalışıyor, motopomplara destek olacak 3 pompanın da kurulumuna başlandı. Arama kurtarma çalışmaları, 353 kişilik ekip ile 2 uçak, 3 helikopter, 21'i ambulans ve 9'u arama-kurtarma aracı olmak üzere 51 araçla AFAD koordinasyonunda sürüyor. Diğer işçilerin kurtarılabilmesi için madendeki suyun motopomplar ile tahliye edilmesi çalışması devam ediyor. Alana çok sayıda motopomp, 3 seyyar aydınlatma cihazı, 10 büyük çadır, seyyar mutfak, mobil yatakhaneler, 700 battaniye, kumanya ve içecek sevk edildi; 7 mobil baz istasyonu kuruldu, kumanya ve içecek sağlandı' denildi.
KIZILAY KUMANYA DAĞITIMINA BAŞLADI
Kızılay, bölgede yiyecek ve içecek ikramına başladı. Genel maksat çadır kurulumuna da başlayan Kızılay'dan yapılan açıklamada, 'Bölgede 23 kişilik profesyonel kadrosunun yanı sıra gönüllüleriyle hizmet vermeye başlayan Kızılay, bölgeye ikram aracı ve mobil mutfak olmak üzere 8 araç sevk etti. Kumanya, su ve içme suyu dağıtımlarını aralıksız sürdüren Kızılay, üç öğün sıcak yemek çıkarmak için ise hazırlıklarını tamamlıyor" ifadelerine yer verildi.
Kızılay'ın, bekleyişlerini sürdüren madenci yakınları için bölgeye genel maksat çadırları ve battaniye sevk ettiği, oluşabilecek yeni ihtiyaçlar için ise yardım araçlarını hazır beklettiği belirtildi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.