Karaman Maden Ocağı'nda son durum, su tahliyesi sürüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2 su tahliye aracı Karaman'da çalışmalara başladı.

29 Ekim 2014 Çarşamba 21:04
Karaman Maden Ocağı'nda son durum, su tahliyesi sürüyor






Karaman Maden Ocağı'nda son durum, su tahliyesi sürüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2 su tahliye aracı Karaman'da çalışmalara başladı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekiplerinin, dakikada 3 ton suyu tahliye edebilen ve 2 bin 400 metre uzunluğunda hortumlara sahip olan 2 adet su tahliye aracı ile Ermenek'teki maden bölgesinde çalıştığı bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Karaman'ın Ermenek ilçesindeki madende su baskını yaşanması üzerine bölgeye 2 adet hirdosap (su tahliye aracı) ile personel gönderildiği belirtildi.

Bu sabah erken saatlerde Ermenek'e varan ekiplerin, her biri 3 ton ağırlığında olan su tahliye araçlarını 375 metre derinliğe indirmeye çalıştıkları ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"İstanbul itfaiyesi ile ortaklaşa bir çalışma yürüten İzmir ekibi, toplam 5 adet yüksek kapasiteli araç ile eğimi yüksek olan madenden suyu tahliye etmek için uğraşıyor. Hidrosaplar çektikleri suyu 3 kilometre uzağa iletebiliyor. Dakikada 3 ton su tahliye edebiliyor ve hortumları 2 bin 400 metre uzunluğunda."

AHTAPOT MADENE GİRDİ


Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ermenek'te işçilerin mahsur kaldığı madendeki su tahliye çalışmalarına büyük hız katacak ahtapot aracının madene indirildiği belirtilerek, ahtapotla çalışmaların daha hızlı devam ettiği bildirildi.

AFAD tarafından saat 16.00 itibarıyla Ermenek'teki maden ocağında sürdürülen faaliyetlere ilişkin bilgi verildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu'nun, Ermenek’teki madene geldikleri ve AFAD Mobil Koordinasyon Merkezi’nde çalışmalar hakkında bilgi aldıklarının ifade edildiği açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Madendeki su tahliye çalışmalarına büyük hız katacak ahtapot aracı da madene indiriliyor. Ahtapotla çalışmalar daha hızlı devam ediyor. Karaman’ın Ermenek ilçesinde, Başbakanlık AFAD koordinasyonunda 420 kişilik ekibin üstün gayreti ve 90 araç ile yürütülen arama kurtarma çalışmaları kesintisiz sürüyor.

Madende mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmalarında, suyun tahliyesini hızlandıracak yeni jeneratör ve motopomplar olay mahalline sevk edildi. Bunlardan biri olan ve ahtapot olarak adlandırılan cihaz madene indiriliyor. Ahtapotla çalışmalar daha hızlı devam ediyor. Ahtapot, dakikada 8 bin 500 litre su tahliye edebiliyor. 60 metre derinlikten su çekebilme yeteneğine sahip olan araçlar, 50 metre yükseğe su tahliyesi yapabiliyor. Alana sevk edilen jeneratörler sayesinde 250 kW'lık mevcut kurulu güç 6 kat arttırılarak çalışmalar daha hızlı bir şekilde yürütülmeye başlandı."

AFAD arama kurtarma ekiplerinin, olay mahallinde çalışmalarını gece boyunca aralıksız sürdürdüğünün belirtildiği açıklamada, AFAD arama-kurtarma birliklerinden 4 deneyimli dalgıcın da çalışmalara katıldığı anımsatıldı.
Son Güncelleme: 29.10.2014 21:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.