Kayseri’de 23 Nisan Bayramı, kar yağışı altında kutlandı (2)

SALONDAKİ KUTLAMALAR Kayseri'de etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Sami Yangın Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda yapıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na...

23 Nisan 2015 Perşembe 12:31
Kayseri’de 23 Nisan Bayramı, kar yağışı altında kutlandı (2)






SALONDAKİ KUTLAMALAR
Kayseri'de etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Sami Yangın Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda yapıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başlayan Kayseri’deki kutlamaların ikinci bölümü, merkez Kocasinan ilçesi Servet Akaydın İlkokulu bahçesinde yapılması planlandığı halde kar yağışının devam etmesi ve soğuk hava nedeniyle, Servet Akaydın İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı program, Sami Yangın Anadolu Lisesi Spor Salonu’na alındı. Törene, Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Murat Eskici, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı, davetli, öğrenci ve veliler katıldı. Buradaki tören, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı.
Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, TBMM'nin açıldığı 23 Nisan 1920 tarihinin büyük önemi bulunduğunu söyledi. Çandıroğlu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bu günü, çocuklara armağan edildiğini ve her 23 Nisan’ın çocuklar tarafından bayram olarak kutlandığını belirterek, "Çocuklar, sizler geleceğimizin teminatısınız. Sizler bizim için çok değerlisiniz. Sizler, çok çalışarak eğitiminizde başarılı olacaksınız ve bizler de sizlerle gurur duyacağız. 23 Nisan sadece sizlerin değil, tüm dünya çocuklarının bayramı olarak kutlanıyor" dedi.
Törende daha sonra Servet Akaydın İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı, halk oyunları gösterileri, halk türküleri, Kayseri yöresi şivesiyle Kaynanalar oyunu sunuldu, şiirler okundu. Ana sınıfı öğrencilerinin, çiçekler ve böcekler gösterisi de ilgiyle izlendi. Gösteriye katılan öğrenciler uzun süre alkışlandı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından Anadolu Harikalar Diyarı’nda bugün yapılacak Çocuk Şenliği, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. Ancak Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Çocuk Bayramı nedeniyle hayvanat bahçesini gezecek çocuklardan para alınmayacağını ve çocuklara pamuk şeker ile balon hediye edileceğini bildirdi.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.