Kınalı keklikle süne mücadelesi

Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, () - TÜRKİYE’nin ilk keklik üretim istasyonu olan Kahramanmaraş’taki merkezde yılda 10 binin üzerinde kınalı keklik üretilerek süneyle mücadelede kullanılıyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün...

01 Mayıs 2015 Cuma 10:59
Kınalı keklikle süne mücadelesi






Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, () - TÜRKİYE’nin ilk keklik üretim istasyonu olan Kahramanmaraş’taki merkezde yılda 10 binin üzerinde kınalı keklik üretilerek süneyle mücadelede kullanılıyor.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün 2000 yılında kent merkezine 13 kilometre uzaklıkta bulunan Kapıçam Tabiat Parkı içerisindeki 70 hektar alan üzerine kurduğu Kınalı Keklik Üretme İstasyonu’nda, her yıl 10 binin üzerinde kınalı keklik üretimi yapılıyor. 6 kişinin çalıştığı istasyonda üretilen keklikler, Türkiye’nin dört bir yanında doğaya salınarak ekolojik dengenin korunması amacıyla süneyle mücadelede kullanılıyor.
Kapıçam Keklik Üretme istasyonu Sorumlusu Dr. Çağrı Özgür Özkan, merkezde 15 yılda 150 bin kınalı keklik üretimi yapıldığını belirterek, “İstasyonumuz Türkiye’nin ilk kınalı keklik üretim merkezidir. Bu yıl 10 binin üzerinde kınalı keklik ürettik. Bakanlığımızın tahsis ettiği illerimize göndereceğiz. İstasyonumuz damızlıkhane, kuluçkahane ve doğaya adaptasyon ünitelerinden oluşmaktadır. Bizim üretim kapasitemiz 7 bin 500 olmasına rağmen her yıl 10 binin üzerinde kınalı keklik üretimi gerçekleştiriyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.