Muş'ta telli turnaların korunması için uyarı levhaları

Eser AYDIN / MUŞ, () - MUŞ Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Tarih ve Sanat Derneği, telli turna ve toy kuşlarının korunması için doğaya uyarı levhaları dikerek farkındalık oluşturmaya çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde 3 toy kuşunun vurulmasına...

20 Mayıs 2015 Çarşamba 10:07
Muş'ta telli turnaların korunması için uyarı levhaları






Eser AYDIN / MUŞ, () - MUŞ Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Tarih ve Sanat Derneği, telli turna ve toy kuşlarının korunması için doğaya uyarı levhaları dikerek farkındalık oluşturmaya çalışıyor.
Geçtiğimiz günlerde 3 toy kuşunun vurulmasına ve bilinçsiz avlanmaya dikkat çeken Muş Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Tarih ve Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Avcı, nesli tükenmekte olan bu kuş türlerinin yaşatılması için her türlü çabayı göstermeye devam edeceklerini belirtti. Kıyık Köyü Muhtarı Mustafa Sönmez ve köyde yaşayanların bu konuda büyük bir duyarlılık gösterdiklerine işaret eden Avcı, aynı duyarlılığı tüm Muşlulardan beklediklerini söyledi.
Yaklaşık 25 bin lira harcayarak uyarı levhaları yaptırdıklarını kaydeden Kasım Avcı şöyle konuştu:
"2014 Mart ayında başlayan, Türkiye Doğayı Koruma Vakfı’nın desteklediği 'Muş’ta Telli Turna ve Toy Kuşlarını Koruma' projesi ile belirlediğimiz noktalara saha koruma tabelalarını çakıyoruz. İlk tabelayı Kıyık Köyü'ne diktik. Çünkü bu bölgede yoğun bir şekilde avcılık faaliyeti yürütülmektedir. Bölge aynı zamanda telli turna, toy kuşları ve diğer turnaların önemli bir konaklama yeridir. Amacımız nesli tükenmekte olan toy kuşları ve telli turnaların her türlü tehdide karşı korunmasını sağlamaktır."
KÖYE HAFTA SONLARI GELEN KAÇAK AVCILAR
Köye özellikle hafta sonları kaçak avlanmak ve silahlarla atış yapmak için gelenler olduğunu belirten Kıyık Köyü Muhtarı Mustafa Sönmez, levha dikme çalışmalarının ilk olarak köylerinden başlatılmasına sevindiklerini söyledi. Muş Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Tarih ve Sanat Derneği ile 2 yıldır irtibat halinde olduklarını ifade eden Muhtar Sönmez şöyle dedi:
"Muş ve özellikle köyümüzde yaşam alanı bulan toy ve telli turnalar ile diğer yaban hayvanların korunması için elimizden geleni yapıyoruz. Köy halkı olarak biz doğa ve hayvan severiz. Hayvanlara ve doğaya zarar verilmemesi için herkesi görev davet ediyoruz. Köyümüze pikniğe gelenlerin başımızın üstünde yeri var. Ama avlanmak için gelenlere hep karşı olduk ve karşı olmaya devam edeceğiz. Vali, emniyet müdürü ve jandarma komutanından da destek bekliyoruz."
FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.