Türk Kızılayı'ndan göçmen ailelere yardım eli

ANKARA'nın Mamak İlçesi'nde kentsel dönüşüm projelerinin hızla devam etmesine rağmen gecekondu görünümünden kurtulamadığına dikkat çekilirken, Suriye ve Irak'taki iç savaşlardan kaçan göçmenlere de ev sahipliği yapıyor. Türk Kızılayı...

04 Mayıs 2015 Pazartesi 11:36
Türk Kızılayı'ndan göçmen ailelere yardım eli






ANKARA'nın Mamak İlçesi'nde kentsel dönüşüm projelerinin hızla devam etmesine rağmen gecekondu görünümünden kurtulamadığına dikkat çekilirken, Suriye ve Irak'taki iç savaşlardan kaçan göçmenlere de ev sahipliği yapıyor. Türk Kızılayı Mamak Şube Başkanı Metin Veziroğlu, Ankara'da Irak ve Suriye'den gelen 3 binden fazla göçmen aile bulunduğunu, sayı olarak 20 bine yakın olduklarını, bunlardan 15 bin kadarının Mamak'ta yaşadığını söyledi.
Bu insanların gıda ve giyecek yardımı alabilmek için sabahın ilk saatlerinden itibaren şubeleri önünde kuyruk oluşturduklarını belirten Veziroğlu, kısıtlı olanaklarla günde 50-60 aileye gıda, giyim ve ev eşyası gibi yardımlarda bulunabildiklerini söyledi. Veziroğlu, "Hayır sahibi insanların yardımlarına ihtiyacımız var" dedi. Veziroğlu, bu insanların geldiklerinde hiçbir şeyleri olmadığını da belirtirken, şöyle devam etti:
"Yatmak için karton bile istiyorlardı. Türk Kızılayı olarak yardıma ihtiyacı olan bu insanlara gıda başta olmak üzere, giyecek ve ev eşyası yardımlarında bulunmaya çalışıyoruz. En önemli ihtiyaç sahipleri çocuklar. Çocuk bezi ve günlük süt temin etmekte zorlanıyoruz. Her gün sabah saatlerinde büromuzun önünde 50 veya 60 aile sıraya girerek ihtiyaçlarını belirliyorlar, biz de elimizde olan gıda, giyecek ve ev eşya yardımlarımızı sürdürüyoruz."
Türk Kızılayı olarak savaş ve barışta 160 yıldır insani yardımlarda bulunduklarını belirten Veziroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"İç savaşın verdiği acıları halen yaşayan bu insanlara yardım etmek için tüm ekibimizle bizlere bağış olarak verilen gıda ve eşya yardımlarını önce tercümanlar aracılığı ile dinliyoruz. Daha sonra elimizde bulunan gıda, giyecek ve ev eşyalarını ihtiyaç sahiplerine teslim ediyoruz. Bu nedenle hayırsever insanların duyarlılığına ihtiyacımız var. Zor şartlarda yaşam mücadelesi veren bu göçmen kardeşlerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak için evlerinde kullanılmayan giysi ve ev eşyalarını Türk Kızılayı aracığı ile yardımlarda bulunabilirler."
 
FOTOĞRAFLI






































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.