Türkiye’nin ilk safari parkı açıldı

Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, () - Türkiye’nin ilk Safari Parkı Gaziantep Hayvanat Bahçesi içerisinde açıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bir yıl süren çalışmanın ardından tamamlanan Safari Parkı’nın açılışı...

23 Nisan 2015 Perşembe 17:14
Türkiye’nin ilk safari parkı açıldı






Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, () - Türkiye’nin ilk Safari Parkı Gaziantep Hayvanat Bahçesi içerisinde açıldı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bir yıl süren çalışmanın ardından tamamlanan Safari Parkı’nın açılışı törenle yapıldı. Yüz ölçümü ve tür sayısı bakımından Türkiye'de ilk, Avrupa'da ikinci, dünyada dördüncü sırada yer alan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ndeki Safari Parkı’nın açılışına Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile vatandaşlar katıldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle 5 ülkeden gelen çocukların da gösteri yaptığı açılış töreninde, Safari Park’a Gaziantepliler yoğun ilgi gösterdi. Törende konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Safari Parkı’nda 25 türden 250 hayvanın bulunacağını ve hayvanların serbestçe dolaştıkları doğal ortamlarında görülebileceğini kaydetti.
PROTOKOLÜN OTOBÜSÜNE BİNMEK İÇİN YARIŞTILAR
Konuşmaların ardından açılışı yapılacağı Safari Park’a doğru hareket eden ve içerisinde protokol üyelerinin yer aldığı otobüse binmek isteyenler arasında yarış yaşandığı göründü. Otobüste yer almak için dolu otobüse binmek isteyenler ezilme tehlikesi yaşarken, otobüsün kapısının zorla kapandığı görüldü.
Açılışı yapılan Safari Park’a gelen Vali Yerlikaya ve Başkan Şahin ile beraberindekiler, park içerisinde barınan oğlakları otobüste kucaklarına alarak sevdi. Otobüsle safari turu yapmanın heyecanını yaşayan protokoldekiler, otobüsün önünü kesen Youngs isimli deveyi elleriyle besledi.
Tören, Safari Parkı’nın gezilmesinin ardından sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.