Yedigöller'de hayvanlar sayıldı

Mutlu YUCA- Taner BAYAR/BOLU, () - BOLU Orman ve Su İşleri Müdürlüğü, Yedigöller Milli Parkı'ndaki yaban hayatı geliştirme sahasında envanter çalışması yaptı. 40 bin hektarlık alanda 402 geyik, 706 karaca, bin 133 domuz, 87 ayı, 61 tilki...

05 Mart 2015 Perşembe 13:59
Yedigöller'de hayvanlar sayıldı






Mutlu YUCA- Taner BAYAR/BOLU, () - BOLU Orman ve Su İşleri Müdürlüğü, Yedigöller Milli Parkı'ndaki yaban hayatı geliştirme sahasında envanter çalışması yaptı. 40 bin hektarlık alanda 402 geyik, 706 karaca, bin 133 domuz, 87 ayı, 61 tilki ve 61 kurt olduğu tespit edildi.
Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri 40 bin hektarlık Yedigöller Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda bulunan yaban hayvanlarını tespit etmek için Aralık ve Ocak aylarında envanter çalışması yaptı. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Cihangir Kirazlı ve Yrd. Doç. Dr. Serdar Gözütok'un da katıldığı çalışmada, 27 kişilik ekip 10 gün süreyle çevre köylerden gelen vatandaşların da desteğiyle ormanlık alanda yaşamını sürdüren hayvanların sayılarını belirlemeye çalıştı. Bir ekip hayvanların geçeceği yerde beklerken, diğer ekip ise tenekelere vurup ses çıkartarak hayvanların hareket etmesini sağlayarak sayılmalarını sağlandı.
TAHMİNİ RAKAMLAR
Elde edilen veriler daha sonra öğretim üyeleri tarafından analiz edilerek tahmini rakamlar ortaya çıkarıldı. Tahmini rakamlara göre sahada 402 geyik, 706 karaca, bin 133 domuz, 87 ayı, 61 tilki ve 61 kurt tespit edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.