1 milyon kişi bedelli askerlik bekliyor...

Bedelli Askerlik konusunda gençler arasında yapılan bir araştırmada en az 1 milyon kişinin bedelli askerlik beklediğini ortaya koydu.

16 Kasım 2014 Pazar 06:15
1 milyon kişi bedelli askerlik bekliyor...






1 milyon kişi bedelli askerlik bekliyor...

Bedellide son durum, bedelli askerlik çıkacak mı? Bedelli askerlik isteyenlerin sayısı, bedelli askerlik kaç TL


Bedelli Askerlik konusunda gençler arasında yapılan bir araştırmada en az 1 milyon kişinin bedelli askerlik beklediğini ortaya koydu. Bu konuda AKŞAM Gazetesi'nde Murat Kelkitlioğlu'nun bugün yayınlanan köşe yazısında yer alan bilgilere göre Bedelli Askerlik yaşının 25'e indirilmesi konusunda en az 1 milyon kişi bu imkandan faydalanma imkanına kavuşacak.
En son 2011 yılında çıkarılan bedelli askerlik yasasından 70 bin kişinin yararlandığına dikkat çeken Kelkitlioğlu yasa çerçevesinde hazineye 2 milyar 130 milyon liralık gelir sağlandığını belirterek çarpıcı rakamlara yer verdi. Habere göre halen Bedelli Askerlik uygulaması için son günlerde başlayan kampanyalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'na on binlerce telgraf gönderildi.
Gençler arasında yapılan araştırmada ise ortaya ilginç sonuçlar çıktı..

BEDELLİ ASKERLİK ANKETİ NE DİYOR?

Bu yıl araştırma şirketlerinin yaptığı anketlere göre bedelli askerlik bekleyen vatandaşların yüzde 64’ü, bu hizmetin 25 yaşından itibaren başlatılması gerektiğini düşünüyor.
‘Bedel ne kadar olmalı’ sorusuna verilen cevapta ise katılımcıların yüzde 59’u 15 bin,  yüzde 32’si ise 20 bin TL rakamlarını ifade ediyor. Araştırmadaki bir başka çarpıcı sonuç ise, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanan katılımcıların yüzde 77’sinin oyunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdiklerini ifade etmeleri.
Yani, hükümetten, hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bu konuda beklenti büyük.

BEDELLİ BEKLEYENLERİN SAYISI

Bedelli askerlik konusunda çarpıcı bir rakam da şu:
2 gün gibi kısa bir sürede Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşine 10 bin 126, Başbakan Davutoğlu’na ise 12 bin 144 kişi olmak üzere toplamda 22 bin 270 genç telgraf gönderdi.
Gelelim bedelli askerlikte yaş sınırına göre kaç kişinin bundan yararlanacağını gösteren rakamlara. İşte Bedelli Askerlik Derneği’nin derlemesi:
Yaş 30 olursa 400 bin
Yaş 29 olursa 450 bin
Yaş 28 olursa 534 bin
Yaş 27 olursa 600 bin
Yaş 26 olursa 750 bin
Yaşı 25 olursa 1 milyon.
Son Güncelleme: 16.11.2014 06:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.