'12. Şefik Bursalı Resim Yarışması´nda ödül kazananlar belli oldu

11 Aralık 2012 Salı 15:20
'12. Şefik Bursalı Resim Yarışması´nda ödül kazananlar belli oldu






ANKARA (CİHAN)- Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen '12. Şefik Bursalı Resim Yarışması´nın sonuçları belli oldu. Buna göre, 12. Şefik Bursalı Resim Yarışması'nda başarı ödülünü Ahmet Albayrak, Mustafa Bardakçıoğlu, Halil Coşkun, Erdem Oğuz, Fevziye Eyigör kazandı.

Çağdaş resim ustalarından merhum sanatçı Şefik Bursalı´nın anısını yaşatmak, plastik sanatlar alanında sanatçıların çalışmalarını desteklemek, değerlendirmek, sergilemek ve kalıcı eserler kazandırmak amacıyla düzenlenen `12. Şefik Bursalı Resim Yarışması´nın kazananları açıklandı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, 30 Kasım 2012 tarihinde Ankara´da toplanarak yarışmaya katılan eserleri değerlendirdiği belirtildi.

BAŞARI ÖDÜLLERİNE LAYIK GÖRÜLENLER

- Ahmet Albayrak - Arınma III, 130 x 150, T.Ü.K.T.
- Mustafa Bardakçıoğlu - Gizem, 120 x 100, T.Ü. Y.B.
- Halil Çoşkun - Çeşitlemeler, 110 x 150, T.Ü.K.T.
- Erdem Oğuz - Çöle Düşen Gölgeler, 100 x 150, T.Ü. Akrilik
- Fevziye Eyigör Pelikoğlu - İstikrarlı Mücadele, 110 x 110, T.Ü.K.T. Led Aydınlatma

Yine açıklamada, ödül töreninin, 19 Aralık 2012 Çarşamba günü Saat 18.30´da gerçekleştirileceği vurgulanarak, aynı gün toplam 233 sanatçının katıldığı ve 79 sanatçının eserinin yer alacağı `12. Şefik Bursalı Resim Yarışması Sergisi´nin Ankara Resim ve Heykel Müzesi `Arif Hikmet Koyunoğlu´ ve `Sedat Semavi´ salonlarında, 29 Aralık 2012 tarihine kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacağı duyuruldu.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.