22 yıl önce 600 masum sivil katledildi, Hocalı'yı unutma...

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu uygar dünya insanlığın kurşuna dizildiği Hocalı için protestonun ötesinde hiçbir şey yapmadı.

26 Şubat 2014 Çarşamba 10:03
22 yıl önce 600 masum sivil katledildi, Hocalı'yı unutma...






Tam 22 Yıl önce Hocalı'da insanlık dumura uğradı


Dünya sadece izlemekle yetindi. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu uygar dünya insanlığın kurşuna dizildiği Hocalı için protestonun ötesinde hiçbir şey yapmadı. Ölenler Türk, katledilenler müslümandı, koskoca İslam dünyası da sessiz kaldı.
Paris ve Washington'da güçlü lobileri vardı Ermeni katillerin. Nezleye tutulsalar 'Türk rüzgarı'na suçu atan şerefsizler Hocalı'da katledilen bebeklerin, yaşlı ve kadınların varlığından utanmadılar. Aradan 22 koca yıl geçti.
Şereften, ahlaktan yoksun Parisli soytarılar, Washintona kıçını dayamış Ermeni katiller işlediği insanlık suçunun önünde ellerini Türk kanıyla yıkayarak sırıtıyor kendi medeniyetlerine.

İNSAN HAKLARINIZI SEVSİNLER SİZİN

Karabağ Savaşı sırasında 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti'nın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan ve Azeri sivillerin Ermenistan'a bağlı kuvvetler tarafından toplu şekilde öldürülmesi olayının 22. yıldönümü. Dünya İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün olayı Dağlık Karabağ Savaşı içerisinde yapılan en büyük katliam olarak nitelendirdiği Hocalı Katliamında Ermenistan askerleri genç, yaşlı, çocuk demeden hunharca sivilleri katletti. Ermenistan Cumhuriyeti Azerbaycan'a ait olan Karabağ bölgesinin dağlık kısmında Ermenilerin daha fazla olduğunu iddia ederek toprakları sahiplenmek istedi. Karababağ toprakları uluslararası bağımsız örgütlerin kabul ettiği gibi tarihi olarak Azerbaycan'a ait topraklardı. 600'den fazla sivilin katlediği Hocalı'da insanlığın dumura uğradığı o günlere kimse geri dönmek istemiyor. Kurbanların yakınları bizim lisanımızda bizim dilimizde vicdanımıza sesleniyor.
Ermenistan'ın haksız toprak talebi Azerbaycan ile gerilimin tırmanmasına sebep oldu ve 1991 yılında savaş başladı. Ermeni askerler tarafından abluka altında tutulan Hocalı kasabası aylarca top ateşine maruz kaldı. Kasabanın dünya ile bağlantısı kesildi ve çocuk, yaşlı ve kadınlardan oluşan 600'den fazla sivil katledildi. Ateşli silahların yanı sıra bazı cesetlerin de yakıldığı olayın sonrasında ortaya çıktı.

Türkiye nihayet Azerbaycan'ın yanında

Katliamın 22. yıldönümü sebebiyle konuşan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, 26 Şubat1992 tarihinde Azerbaycan'ın Hocalı Kasabasında 83'ü çocuk ve 106'sı kadın olmak üzere 613 masum insan hunharca katledildiğini hatırlatarak, "22 yıl önce Hocalı'da yaşanan katliamı bir kez daha kınıyor ve lanetliyor, Hocalı'da katledilen Azeri kardeşlerimizi rahmetle yadediyorum. Türkiye olarak, Hocalı'daki katliam karşısında Azeri kardeşlerimizin ve Azerbaycan'ın yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz.

Azeri kardeşlerimiz gibi Türkiye ve Türk milleti olarak Hocalı'da yaşanan katliamı unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.