5 yılda 1 milyon kişiye iş imkanı

08 Temmuz 2011 Cuma 17:48
5 yılda 1 milyon kişiye iş imkanı







Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis'te okuduğu 61. Hükümet Programı'nda ekonomiye geniş yer ayrıldı. İşsizlikle mücadele çerçevesinde meslek edindirmek amacıyla her yıl ortalama 1,5 milyar lira harcanacak. Uzmanlaşmış Meslek edindirme Merkezleri Projesi ile 5 yılda 1 milyon işsiz eğitimden geçirilerek, işe yerleştirilecek.

Hükümet, işsizliği kalıcı bir şekilde çözmek üzere 22 somut hedef ve 102 tedbirden oluşan Ulusal İstihdam Stratejisi uygulayacak. 4 ana ayaktan oluşan strateji eğitim-istihdam ilişkisinin güçlendirilmesi, işgücü piyasasının esnekleştirilmesi, kadınlar, gençler ve dezavantajlı grupların istihdamı, istihdam sosyal koruma ilişkisinin güçlendirilmesi olarak belirlendi.

İŞSİZLERE İŞ VE MESLEK DANIŞMANI GELİYOR

61. Hükümet Programı'nda yer alan önemli yeniliklerin başında 'meslek danışmanı' geliyor. Türkiye İş Kurumu'na kayıtlı her işsizin bir iş ve meslek danışmanı olacak. Bu danışmanlar mesleksiz tüm iş arayanlara mesleğe yönlendirme ve iş bulma hizmeti sunacak. Bu amaçla İŞKUR 2011 yılında 2 bin 2012 yılında 2 bin olmak üzere toplam 4 bin sözleşmeli İŞ ve Meslek Danışmanı istihdam edecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.