AK Parti ve CHP'li vekillerden Berfo Ana'nın isteği için ortak çağrı

29 Kasım 2012 Perşembe 16:15
AK Parti ve CHP'li vekillerden Berfo Ana'nın isteği için ortak çağrı






ANKARA (CİHAN)- CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ve AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Meclis'te ortak basın açıklamasında, Berfo Ana'nın oğlu Cemil Kırbayır'ın mezar yerinin bulunması için ortak çağrı yaptı. Vekiller, 13 Eylül 1980 tarihinde Ardahan'ın Göle ilçesinde gözaltına alınan, 8 Ekim tarihinde ise işkenceler sonucunda hayatını kaybeden Cemil Kırbayır ile ilgili görüşlerini açıklayarak, ailesinin tek isteğinin çocuklarının mezarının yerini bilmek olduğunu söyledi.

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, aradan bunca zaman geçmesine rağmen Cemil Kırbayır'ın nereye gömüldüğünün belli olmadığını belirterek, Cemil Kırbayır'ın annesi 'Berfo Ana'nın şu anda komada olduğunu ve devamlı oğlunu sayıkladığına dikkat çekti. Bu annenin tek isteğinin vefat ettiğinde oğlu ile aynı yere gömülmek olduğunu söyleyen Öğüt, Bu bir insanlık arzusu, bir insanın son arzusu, bir annenin feryadı. Cemil Kırbayır'ı öldürenler, öldürme talimatı verenler, işkence yapanlar şu anda yaşıyor. TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, bu konuda çaba sarf etti; çeşitli kurumlarla birçok yazışma yaptığı halde bir sonuç alınamadı. dedi. Öğüt, yetkilileri Cemil Kırbayır'ın mezarının bulunması için göreve davet etti.

AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay ise Cemil Kırbayır'ın cenazesinin yerinin bugüne kadar aileden saklandığını belirterek, Her ananın, her babanın, her akrabanın en doğal hakkıdır, yargısız infaz gerçekleştirilmiş ancak devlet o gün bu gün o infazı gerçekleştirenleri adalete teslim edememiştir. Bu devlet adına bir zafiyettir. Biz o katillerin bugün yaşadığını biliyoruz. O gün Kars'ta görev yapan hangi devlet yetkilisi varsa sorumlu odur, bu sorumluların bir an önce tespit edilip maktulün en azından mezarını aileye göstermek zorundadırlar. diye konuştu. Bugün bir annenin ölüm yatağında çocuğunun kemiklerini görmek istediğini aktaran Atalay, Yıllardır evladı için ağlayıp duran bu anne için ne yazık ki adalet yerini bulmamıştır. açıklamasında bulundu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.