Alman uçakları İncirlik hava üssüne konuşlandırılacak

Paris’teki terör saldırıları nedeniyle Fransa’nın IŞİD ile mücadelede yardımını istediği Almanya, Suriye’deki uluslararası koalisyonu desteklemek amacıyla bölgeye 1200 asker, bir fırkateyn ve Tornado tipi askeri keşif uçakları gönderecek. Alman uçakları İncirlik hava üssüne konuşlandırılacak.

05 Aralık 2015 Cumartesi 12:04
Alman uçakları İncirlik hava üssüne konuşlandırılacak






Başbakan Ahmet Davutoğlu dün  Almanya, Suriye’deki uluslararası koalisyonu desteklemek amacıyla bölgeye 1200 asker, bir fırkateyn ve Tornado tipi askeri keşif uçaklarının İncirlik hava üssüne konuşlandırılacağını açıkladı.

Almanya altı keşif uçağıyla koalisyon ortaklarının Suriye, Irak’taki operasyonlarına destek olacak. Alman savaş uçakları bombardımana katılmayacak. ‘Augsburg’ fırkateyni Doğu Akdeniz’deki Fransız uçak gemisi ‘Charles de Gaulle’yi korumak amacıyla bölgeye gönderilecek. Alman yakıt ikmal uçağı da müttefik bombardıman uçaklarının daha uzun süre havada kalabilmesine yardımcı olacak. Muhalefetteki Sol ve Yeşiller partileri, hükümetin kararı aceleye getirdiği ve mantıklı bir strateji geliştirmeksizin hesaplanamaz risk aldığı gerekçesiyle Almanya’nın destek misyonuna karşı çıkıyor.

Son Güncelleme: 05.12.2015 12:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.