Almanlar dokunulmazlığı kaldırdı, sıkıysa siz de kaldırın

Kobani eylemleri sırasında terör örgütü PKK'nın bayrağını kaldıran Sol Parti Federal Milletvekili Nicole Gohlke'nin dokunulmazlığı kaldırıldı.

07 Kasım 2014 Cuma 20:29
Almanlar dokunulmazlığı kaldırdı, sıkıysa siz de kaldırın






Almanlar kaldırdı, sıkıysa siz de kaldırın


Terör örgütü PKK'nın açık açık medya tanıtımını yapan HDP, BDP ve milletvekillerine kötü haber Ankara'dan değil Münih'ten geldi. Kobani eylemleri sırasında terör örgütü PKK'nın bayrağını kaldıran Sol Parti Federal Milletvekili Nicole Gohlke'nin dokunulmazlığı kaldırıldı. Aynı eylemler sırasında 40 vatandaşı katleden PKK'lı katillerin neredeyse borazanı haline gelen BDP ve HDP'li vekiller için benzer bir uygulamanın Türkiye'de yapılıp yapılmayacağı ise merak konusu oldu..

BİZDEKİLERİ BAYRAK KESMEDİ, TAŞ ATTILAR...

Almanya'da Federal Parlemento, eylemde PKK bayrağı tutan milletvekilinin dokunulmazlığını kaldırdı.

Münih'te IŞİD'e karşı yapılan bir gösteride PKK bayrağını havaya kaldırdığı belirtilen Sol Parti Federal Milletvekili Nicole Gohlke'nin dokunulmazlığı kaldırıldı.

Süddeutsche Zeitung gazetesinin haberine göre Gohlke, dokunulmazlığının kaldırıldığını, kendi internet sayfasından duyurdu.

Nicole Gohlke'nin dokunulmazlığının kalkmasıyla, Münih Savcılığı'nın soruşturma açmak için harekete geçeceği belirtildi.

Sol Partili milletvekili Gohlke, 18 Ekim tarihinde yapılan ve IŞİD'in Kobani'ye saldırılarının protesto edildiği gösteriye konuşmacı olarak katılmış ve burada PKK bayrağını havaya kaldırmıştı. Gohlke konuşmasında, "Bu bayrak altında şu anda özgürlük, insan hakları ve demokrasi için savaşılıyor" ifadelerini kullanmıştı. Nicole Gohlke, Almanya'da PKK yasağının kaldırılmasını istemiş ve polis tarafından gözaltına alınmıştı. PKK, Alman yasalarına göre yasaklı örgütler kapsamında bulunuyor.

Türkiye'de PKK borazanlığına soyunan vekiller askere polise tokat atmaktan taş atmaya, 40 kişiyi katleden PKK'lı vandalların eylemini 'Demokratik tepki' olarak göstermeye soyunan milletvekilleri hakkında henüz hiç bir yasal işlem yapılmadı. Yüzlerce kamu aracının ateşe verildiği, okulların kundaklandığı ve 40 vatandaşın can verdiği olayları tetikleyen Kobani çağrısı Selahattin Demirtaş ve arkadaşları tarafından yapılmıştı.

Son Güncelleme: 07.11.2014 20:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.