Almanya'da "İslam'da sevgi" konusu anlatıldı

05 Aralık 2012 Çarşamba 18:03
Almanya'da






MÜNİH (CİHAN)- Münih Dinler Merkezi İslam´da `İnsanları ve kendini sevme` konusunu mercek altına alındı. Bu konu, daha önce Yunan Ortadoks, Protestan, Katolik ve Musevilik açısından ele alınmıştı.

Münih Musevi Müzesi'nde düzenlenen programda konuşan Osnabrück Üniversitesi imam yetiştirme koordinatörü Moussa al-Hassan Diaw, yaklaşık 40 katılımcıya İslam'ın bakış açısını anlattı. İnsanları sevmenin İslam´da şefkat, iyilikseverlik, yardımseverlik şeklinde gözlemlendiğini anlatan Diaw, buna zor durumda kalan insanlara din, ırk, köken ayırmadan herkese yardım edilmesi örneğini verdi.

Müslümanlar için en önemli sevginin Allah sevgisi olduğunu dillendiren koordinatör, yaratılanı severiz Yaratandan ötürü düsturuyla her şeyi onun adına sevdiklerini kaydetti. Komşuluk ilişkilerine de değinen konuşmacı, `Komşusu aç yatarken, tok yatan bizden değildir.´ Hadis-i Şerifi'ni hatırlattı. İslam´da insan sevgisinin toplumun huzurunu ve barışını hedeflediğini kaydeden Diaw, İslam´ın ırkçılığı, milliyetçiliği ve yabancı düşmanlığını yasakladığını dile getirdi. İslam´ın en büyük insan sevgisini anne-babaya göstermesini emrettiğini sözlerine ekleyen uzman konuşmacı, insanın kendisini sevmesinin ölçüsünün ise kendine emanet edilen bedene ihanet etmemesi gerektiği şeklinde anlattı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.