Amerika'daki bomba şakası İstanbul'a sıçradı; 3 gözaltı

Amerika'da bir sosyal medya deneyi ile başlayan daha sonra da kamera şakasına dönüşen 'Arap giyimli sırt çantalı gencin bomba' şakası İstanbul'a sıçradı.

05 Mart 2016 Cumartesi 02:37
Amerika'daki bomba şakası İstanbul'a sıçradı; 3 gözaltı






Amerika'daki bomba şakası İstanbul'a sıçradı; 3 gözaltı

Sosyal medyada hızla yayılan Arap giyimli bir gencin Amerika'da sırt çantasıyla yaptığı bomba şakası Türkiye'ye sıçradı. Youtube üzerinde milyonlarca kişi tarafından izlenen bomba şakasının bir benzerini yapmaya kalkan 3 kafadar gözaltında. İstanbul'da Ünalan metrosunda metronun kapılarının kapanacağı sırada tekbir getireren bir genç elindeki çantayı vagonun içine attı.Olayın gençlerin yaptığı tuhaf şaka olduğu ortaya çıktı. 3 kişi gözaltına alındı.

Kadıköy-Kartal Metrosu'nun en yoğun olduğu akşam saatlerinde, tekbir getirip kapıları kapanan vagonun içine çanta atarak büyük paniğe yol açan ve "Şaka yaptık" diyen gençlerle ilgili soruşturmada gözaltı sayısı 3'e yükseldi. Yaşları 18 yaşından küçük 3 kişi yarın adliyeye sevk edilecek.

Olayla ilgili ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı. Görgü tanıklarının iddiasına göre, akşam saatlerinde 3 genç, Üsküdar Ünalan Metro İstasyonu'nda inip, Kartal yönüne giden metroyu beklemeye başladı. Kısa süre sonra gelen metroya 2 arkadaş binerken, diğer üçüncü kişi ise vagonun kapıları kapanırken, tekbir getirip elindeki çantayı arkadaşlarına doğru atarak "Bomba" diyerek kaçtı. Bu sırada metro da Kartal yönüne doğru hareket etti. Ancak olay vagonda büyük paniğe yol açtı. Bazı yolcular çığlık atmaya başladı, bazıları da panik butonuna bastı. Metro Göztepe İstasyonu'nda dururken, Metro'nun özel güvenlik personeli vagondaki 2 genci yakalayarak olay yerine gelen polise teslim etti.

ÇANTADAN BASKET TOPU ÇIKTI

Polis, yaşları 18'den küçük olan 2 genci Üsküdar Çocuk Büro Amirliği'ne götürdü. 2 kişinin ifadesi üzerine, çantayı atıp giden üçüncü gence du ulaşıldı ve o zanlı da Çocuk Büro Amirliği'ne teslim edildi.

Bu arada, yapılan incelemede, vagonun içine "Bomba" denilerek atılan çantadan basket topu çıktı.

Haklarında TCK'nın 5237. maddesi uyarınca, "Halk arasında korku ve panik yaratmak" suçundan işlem yapılan 3 öğrenci yarın Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne sevk edilecek.
Son Güncelleme: 05.03.2016 02:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet Süzer 2016-03-05 10:59:45

F B.ye iftira kendilerine F B. şampiyon olmasın diye yatanlar perişan oldular.Ben şerefli doğru olan Lefter ve Can Bartuyu seyrettikten sonra F B.li pldum.