Apple `ısırılmış elma'nın ikizini istemiyor

30 Kasım 2012 Cuma 10:41
Apple `ısırılmış elma'nın ikizini istemiyor






BONN (CİHAN)- ABD'li teknoloji devi Apple ile Bonn'da bulunan aile şirketi `Familiencafe' arasındaki amblem kavgası büyüyor. Marka devi Apple'in `ısırılmış elma'sını andırdığı gerekçesi ile yaklaşık bir yıldır mahkemelik olan Cafe sahibi Christin Römer, sabrı tükenmesine rağmen geri çekileceğe benzemiyor. `Apfelkind' yazısı üzerinde bulunan kırmızı bir elmanın içerisinde bir çocuğun kafasının olduğu amblemi kullanan Römer, davadan geri çekilmek bir kenara dursun, kullandığı amblem ile oyuncak sektörüne atılmayı planlıyor.

Bir yıl önce Apple tarafından açılan davadaki iddiaları Römer'in avukatı reddetmişti. Römer, Apple'ın aldığı tepkiler üzerine davanın başında geri çekildiğini ifade etti. Şirket E-posta üzerinden birçok tepki aldığını ve olayın büyümesi durumunda imajlarına zarar gelebileceğini aktardı. Bunun üzerine uzlaşabilirdik. diyen Römers, olayın beklenmedik boyutlara ulaştığını söyledi.

Apple'ın uzlaşma şartının, kendi amblemlerine benzeyen elmanın sadece cafe sektöründe kullanılması olduğunu ifade eden Römers, kendisinin oyuncak sektörüne atılmak istediğini vurguladı. `Apfelkind' ve Apple olarak birlikte çocuklar adına bir proje başlatıp uzlaşma isteğine cevap dahi vermediklerini söyleyen Römers, bu işin ne pahasına olursa olsun peşini bırakmayacağını söyledi. Konu üzerine sorulan soruları teknoloji devi şimdiye kadar cevapsız bıraktı. Davanın hangi boyutlara ulaşacağı ise merak konusu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.