"Aygün de Sayın Genel Başkan'ın uyarısına kulak verecek bir arkadaşımız"

15 Ocak 2013 Salı 14:25






ANKARA (CİHAN)- CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun herkesi sorumlulukla hareket etmeye çağırdığını belirterek, Aygün'ün de bu çağrıya kulak verecek bir arkadaşları olduğunu söyledi.

CHP Grup Başkanvekilleri Akif Hamzaçebi ile Emine Ülker Tarhan, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Başbakan'ın yaptığının tam anlamıyla popülizm olduğunu dile getiren Hamzaçebi, terör ve İmralı ile müzakere sürecini başlattığını ifade etti. CHP'nin ortaya koyduğu bu siyasal tavrın değerini bilin. diyen Hamzaçebi, Başbakan'ın bir size ihtiyacım yok dediğini, bir taraftan da gelin beraber çalışalım dediğini kaydetti. Süreç konusunda ana muhalefet partisine bilgi vermeye davet eden Hamzaçebi, Meclis Araştırma Komisyonu'nda partilerin bir araya gelerek görüşlerini ortaya koyabileceğini söyledi.

CHP'nin hangi konuda olursa olsun başlangıçtaki tutumunu sonra da ortaya koyduğunu anlatan Hamzaçebi, CHP'nin ana politikasının değişmediğini vurguladı. Başbakan'ın siyasette tutarlı bir tavır sergilemediğini savunan Hamzaçebi, Başbakan'ın hükümet kurduktan sonra terörle mücadele, uzantısıyla müzakere dediğini hatırlattı. Şimdi her ikisiyle de müzakere yapıldığını dile getiren Hamzaçebi, Başbakan'ın sürekli çeliştiğini ileri sürdü.

CHP'li Hüseyin Aygün'ün Fransa'da öldürülen 3 PKK'lı için taziyede bulunmasıyla ilgili Başbakan'ın yaptığı eleştirileri hatırlatan Hamzaçebi, Başbakan'ın önce konuya ilişkin kendi milletvekilleri ve bakanlarının yaptığı açıklamalara bakmasını istedi.

Emine Ülker Tarhan ise Başbakan'ın sürekli kendilerine terbiye dersi vermeye çalıştığını belirterek, böyle bir konumda olmadığını kaydetti. Madem bize muhtaç değilsiniz; CHP şunu söyledi, bunu söyledi diye neden ağlayıp duruyor sayın Başbakan? diye soran Tarhan, Başbakan'ın edep dersi verecek durumda olmadıklarını kaydetti.

Aygün'ün disipline verilip verilmeyeceğine yönelik bir soruya Hamzaçebi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamasında herkesi sorumlulukla hareket etmeye davet ettiğini ifade etti. Bundan sonraki süreçte herkesin sorumluluğunu bilerek hareket etmesi gerektiğini belirten Hamzaçebi, Aygün olayının parti içi bir tartışma olarak yorumlanamayacağını kaydetti. Elbette milletvekillerinin çeşitli konularda farklı görüşleri olabileceğini ancak bunun bir çatlak olduğu anlamına gelmediğini anlatan Hamzaçebi, Gerekli değerlendirmeyi yaptık. Bunlar işin esası değildir. İşin esasında CHP'nin tutarlı politikası vardır. Sayın Aygün de Sayın Genel Başkan'ın uyarısına kulak verecek bir arkadaşımızdır. şeklinde konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.