Bağış toplamada Obama açık farkla önde

16 Ekim 2012 Salı 20:47
Bağış toplamada Obama açık farkla önde






NEW YORK (CİHAN)- ABD'de yapılacak seçimlere günler kala Başkan Barack Obama geçen ay topladığı 181 milyon dolar bağış ile rakibini geride bıraktı. Önceki aylarda bağışlar konusunda büyük başarı gösteren Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Mitt Romney ise geçen 170 milyon dolar topladı.

Başkan Obama'nın seçim çalışmalarını yürüten Saha Direktörü Jeremy Bird şu ana kadar bağış yapanların sayısının 4 milyonu geçerek bir rekora imza atıldığını söyledi.

Her iki başkan adayı bağışlarının önemli bir kısmını aralarında Virginia, Florida ve Ohio'nun bulunduğu 9 kararsız eyalettekilerin oyunu almak için harcayacağı ifade edildi.

Gözlemciler, kampanya süresince daha fazla bağış toplayan adayın başkan seçilme şansının yüksek olduğunu ifade ediyor. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.