Bahçeli: Ekonomik ve sosyal eşitsizlikler törpülenmeli

04 Aralık 2012 Salı 11:52
Bahçeli: Ekonomik ve sosyal eşitsizlikler törpülenmeli






ANKARA (CİHAN)- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, okullarda tek tip kıyafete son verilmesinin anlaşılabilir olduğunu belirtirken, Yetişme çağındaki evlatlarımızın hem bedenen, hem de zihnen tam ve sağlıklı olmaları öncelikli olarak ele alınmalı, ekonomik ve sosyal eşitsizlikler mümkün mertebe törpülenmelidir. dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada okullardaki yeni kılık kıyafet uygulamasını değerlendirdi. Okullarda tek tip kıyafet uygulamasına son vererek, kıyafet serbestliğine geçmenin anlaşılabilir ve kabul edilebilir bir karar olduğunu söyleyen Bahçeli, Ne var ki, 27 Kasım 2012 tarihinde yayımlanan yeni yönetmeliğin doğuracağı bazı sakıncaları ve olumsuzlukları ihmal etmemek siyasi sorumluluk taşıyan iktidarın öncelikli görevleri arasındadır. dedi.

Gelir düzeyindeki farklılığın okul çağındaki çocuklar üzerinde belirgin hale gelmesinin bir çok sosyal sorunu da beraberinde getirebileceğini dile getiren Bahçeli, Önlüğün çıkması, tek tip giyim kıstasının kaldırılması aileler arasındaki maddi ve fiziki uçurumların çocuklara yansımasına zemin hazırlayacaktır. Özellikle, dar gelirli ailelerin çocukları, daha iyi bir duruma sahip ailelerin çocuklarına özenecek; kıskançlık, kompleks ve eziklik duyguları maalesef ortaya çıkabilecektir. diye konuştu.

Bahçeli, kıyafet serbestliğinin kutuplaşmalara ve sosyal yaralara sebebiyet vermemesine özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Bir kişinin toplum yapısı içinde öğrenci olduğunun anlaşılabilmesini temin etmek ve belirsizlikleri gidermek için de gerekli tedbirlerin alınmasını istedi. İmam hatiplerde okuyan ve diğer ortaokul ve liselerde seçmeli Kur'an-ı Kerim derslerini alan kız öğrencilerin başlarını örtmelerini insani ve İslami açıdan en tabii hakları olarak gördüklerini söyleyen Bahçeli, şöyle devam etti: Bazı çevrelerin ise başörtüsü üzerinden yürüttüğü içi boş polemiklerini, aslı astarı olmayan uydurmalarını, korku pompalamaya çalışan işgüzarlıklarını kötü niyetlilik olarak değerlendiriyoruz. Şu tesadüfe bakınız ki, bir tarafta, yayımlanan yönetmelikle başörtüsünün yasaklandığını iddia edenler, diğer tarafta ise başörtüsünün önünün açıldığını söyleyenler aynı körlükte buluşmuş, beslendikleri karşıtlıkların tekrar alevlenmesini, cephelerin yeniden keskinleşmesini en ufak utanma emaresi göstermeden beklemişlerdir. Bunların, işin aslında birbirleriyle al takke ver külah içinde oldukları, yıllarca iki kutba çekilerek ülkemizin kuyusunu kazmaya giriştikleri sağduyu sahibi herkesin bildiği gerçekler arasındadır. Laiklikten geçinenlerle, maneviyat karaborsacılığına soyunanlar can havliyle her fırsatı kullanmaya, her hassasiyeti kaşımaya çalışmışlardır. Çok şükür şapka düşmüş, kel görünmüştür. Bunların kaynağı kurumuş, çırpınışları ve çağrıları fayda etmemiştir. Önce gömleği, şimdi de önlüğü çıkaran AK Parti zihniyeti, bu cepheleşmeyi hem tetiklemiş, hem de bundan sonuna kadar istifade etmiştir.

Bahçeli okullardaki yeni kıyafet düzenlemesinin bildik ve malum gerginliklere konu olmadan uygulanması ve gelecek kuşağın gelişme ve öğrenme sürecine ket vurmaması temennisinde bulundu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.