BBP'li Bağcı: Milli irade üzerindeki vesayet sivil anayasa ile kalkar

10 Mart 2012 Cumartesi 13:28
BBP'li Bağcı: Milli irade üzerindeki vesayet sivil anayasa ile kalkar






ANTALYA (CİHAN)- Büyük Birlik Partisi (BBP) Antalya İl Başkanı Bekir Bağcı, milli irade üzerindeki vesayet anlayışının, ancak sivil anayasa ile kalkacağını söyledi. Bağcı, 2012'nin sivil bir anayasanın yapıldığı yıl olmasını gönülden arzu ettiklerini dile getirdi.

Bekir Bağcı, partisinin Manavgat İlçe Başkanlığı'nda yaptığı açıklamada, 12 Eylül 1980 darbesinin üzerinden 32 yıl geçmesine rağmen halen sivil bir anayasa yapılmamasının Türk demokrasisi adına üzüntü verici olduğunu kaydetti.

Halkın yüzde 58'nin 12 Eylül anayasa değişikliği referandumunda 'evet' diyerek TBMM'ye sivil anayasa yapma inisiyatifi verdiğini belirten Bağcı, içinde darbe ruhunu barındıran 1982 Anayasası'nın, ne kadar revizyon yapılırsa yapılsın ülkenin sivilleşmesi adına hep ayak bağı olacağını söyledi.

İleri demokrasi adına sivil bir anayasanın şart olduğunu aktaran Bağcı, bu yapılmadığı sürece atanmışların seçilmişler üzerinde baskı kuracağını savundu.

12 Eylül askeri darbesini yapanların ve hayatta olan Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın önümüzdeki günlerde yargılanacak olmasının, Türkiye'nin sivilleşmesi adına tarihi bir fırsat olduğunun altını çizen Bağcı, Şili, Yunanistan ve İspanya'nın darbecilerle yüzleştiğini artık Türkiye'nin de yüzleşmesinin zamanının geldiğini ifade etti.

Bağcı, şöyle devam etti: Bir daha 27 Mayıs'ların, 12 Mart'ların, 12 Eylül'lerin ve 28 Şubat'ların olmasını istemiyorsak bu Meclis sivil bir anayasa yapmak zor. Sivil bir anayasa olmadığı sürece Meclis'in üzerinde her zaman atanmışların ve bürokratik vesayet üzerlerinde olacak. Hukukun üstülüğü egemen güçlerin elinde olacak. Bir daha halkın seçtiği ve iktidara taşıdığı Başvekil Adnan Menderes ve bakanları Fatih Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkanların idam edilmesini istemiyorsak sivil bir anayasa şart. Sivil anayasa aynı zamanda halk tarafından yetki verilmiş hükümetlere Balyoz, Ayışığı, Sarıkız, Eldiven ve Kafes darbe planları yapımı da son bulacak. Umarız 2012 yılı TBMM için sivil bir anayasa yapma yılı olur. Ülkemize halen darbe anayasası ile yönetilmek yakışmıyor.

Hükümetin eğitimde 4 4 4 sisteminin 28 Şubat'tan rövanş alınıyor gibi takdim edilmesini yanlış bulduklarının altını çizen Bağcı, konuya öğrencilerin Avrupa standartlarında nasıl eğitim ve öğretim alacağına bakılması gerektiğini söyledi. Görüşmeler sırasında TBMM'deki AK Parti ve CHP'li milletvekillerinin kavgacı tavrını yanlış bulduklarını vurgulayan Bağcı, 28 Şubat'ta binlerce gencin eğitim ve öğretimde ve ikna odalarında acı çektiğini ve eğitim ve öğretimin parti politikası yerine en az bir asrını şekillendirecek ülke politikası haline gelmesi gerektiğini kaydetti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.